СРЕЂИВАЊЕ ПОДЗЕМНИХ ПРОЛАЗА ОД 100 МИЛИОНА-ПОЧЕЛИ РАДОВИ

Сређивање подземних пролаза у Београду почело је пре неколико дана, а у тај посао биће уложено више од 100 милиона динара.
,,Имамо укупно осам подземних пролаза. Прошле године смо објавили позив за јавно приватно партнерство и изабрали компанију која ће убудуће одржавати подземне пролазе. Урадили смо реконструкцију подземног пролаза у Улици Јурија Гагарина, а сада започиње реконструкција оног код Београдског сајма.
сређивање подземних пролаза
Сређивање подземних пролаза Фото: Горан Весић
Променићемо надстрешнице и добићемо модерне и нове, урадићемо лифтове за инвалиде у сваком подземном пролазу. Они већ постоје у неколико пролаза, али сада ће се они и одржавати. Скинућемо све графите и поставићемо антиграфит боју, тако да ће се сваки нови графит чистити обичном водом. Урадићемо потпуно нове ескалаторе и степенице, а што је важно, у односу на неки претходни период, све ће се одржавати. Они ће бити доступни свим грађанима.
Сређивање подземних пролаза
Сређивање подземних пролаза
У свим подземним пролазима биће постављена и нова расвета, као и заштитне камере.

СРЕЂИВАЊЕ ПОДЗЕМНИХ ПРОЛАЗА РАДИ ПРИВАТНИК ,,ДИГИТАЛ ПРИНТИНГ ЦЕНТАР“

Одборници Скупштине града Београда су дали су сагласност на одлуку о јавно-приватном партнерству са елементима концесије за управљање и одржавање подземних пролаза, као и за набавку, постављање и повезивање дигиталних камера и опреме за снимање и прикупљање информација о саобраћају и софтвера за управљање саобраћаја, са београдским „Дигитал принтинг центром“.

Приватни партнер се овим уговором обавезао да финансира набавку, постављање и одржавање осам кракова покретних степеницама, 13 рампи за инвалиде, шест надстрешница на улазима у подземне пролазе и исто толико ограда са стаклом на непокривеним улазима у подземне пролазе, лед расвету.

 

Уговор о јавно-приватном партнерству са елементима концесије подразумева и да приватни партнер треба да постави 150 камера за праћење саобраћаја са носачима, опрему за повезивање камера у систем којим се управља из командно-оперативног центра, софтвер за управљање системом камера и обраду података, ЛЦД видео зид са 12 монитора у том центру, сервер за складиштење видео материјала, као и радни сто за три радна места са три радне станице.

Уговор о јавно-приватном партнерству важиће 25 година.

Беоинфо, Данас

Читајте још: РЕСТОРАНИ БРЗЕ ХРАНЕ У СТАМБЕНИМ ЗГРАДАМА НЕ ДУЖЕ ОД 1 САТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x