ШТРАЈК У БАС-У ЗБОГ СТРАХА ОД ОТКАЗА

НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА ЧЕКА НОВИ КРЕДИТ

Нова аутобуска станица, Фото: Београдске.рс

Независни синдикат БАС-а у подне организује штрајк упозорења, због, како су навели, нагомиланих проблема које руководство БАС-а жели да реши отпуштањем већине радника.

Како наводи Слободан Коврљија, радници од јуна ове године слушају приче о великим отупуштањима, иако им нико званично не саопштава детаље, преноси портал Нова.рс.

Који су захтеви?


„Раскид уговора о раду за комплетно старо руководство, које нас је довело у ово стање, покретање поступка кривићне одговорности, ако постоје елементи за то.

Писане гаранције за све раднике који буду остали да раде на новоизграђеној станици и минимална цена отпремнине 1500 евра по години стажа за раднике који желе да оду или буду технолошки вишак“, наводи се у саопштењу.

Сретен Максић из Независног синдиката БАС-а рекао је за Н1 да су се радови на изградњи нове главне аутобуске станице, која ће се налазити на Новом Београду, убрзали и да ће прва фаза врло брзо бити готова. Он процењује да ће се то десити до избора, када ће се станица и преселити.

Прва фаза подразумева изградњу станичног платоа, надстрешнице и анекса за куповину карата. Приликом пресељења на такву, недовршену станицу која неће имати угоститељске и трговинске садржаје док се не заврши станична зграда, више од 300 запослених остаће без посла, истиче Максић.

Он каже да руководство није понудило алтернативу за вишак запослених, нити прецизирало шта ће с њима бити после пресељења на нову локацију. БАС тренутно ангажује око 600 људи, а процена синдиката је да ће станици на новој локацији бити потребно свега 150, рекао је Максић.

БАС почетком године на новој локацији?

Ове године су покренути радови на довршетку станичног платоа да би се преселио аутобуски саобраћај на Нови Београд. Како је током отварања нове зграде железничке станице ,,Београд’-центар“ изјавио Александар Шапић за ,,неких месец и по дана, ако Бог да, ће бити отворена нова аутобуска станица“.

На последњој скупштини БАС-а је усвојена и нова Одлука о располагању имовином велике вредности о подизању кредита од 12 милиона евра код банке Поштанска штедионица за наставак радова.

Нова.рс, Н1

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x