ТЕНДЕР ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ЗЕМУНУ

НА ПРОЛЕЋЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ЗЕМУНУ

Фото: Општина Земун

Расписан је тендер за комплетну реконструкцију Главне улице у Земуну, која је најављена крајем минуле године.

На јавни позив који је расписао градски Секретаријат за инвестиције понуђачи могу да се јаве до 25. јануара ове године. Процењена вредност радова је 465 милиона динара, а средства су опредељена будџетом града за 2023. годину.

Реконструкција ће почети обележавањем радова, утврђивањем положаја подземних инсталација, рушењем постојећих тротоара и коловоза, а потом ће уследити ископ слојева земље.

Површине које ће бити обухваћене радовима Фото: Документација

Како је раније најављено тротоари ће у складу са амбијенталном целином бити од камене коцке. У документацији се наводи да је реч о цепаној каменој коцки димензија 10x10x10 цм. Такође, пешачке површине биће прекривене и каменим плочама 30x60x10 цм.

Тендерском документацијом је обухваћено и геодетско снимање, као и израда елабората изведеног стања.

Утврђено је да постојећи шахтови не одговарају новопројектованим котама, па ће и они бити уклопљени у нову нивелету, пише у документацији.

Детаљно је обрађен и пројекат хидро-техничких радова, а саставни део документације је и пројекат електроинсталација и електроенергетских објеката.

Новопројектовано стање Фото: Документација

Такође, биће промењена цела канализациона мрежа и посађено ново зеленило.

Из општине Земун су саопштили да ће се инсистирати се на томе да се ради у две смене и викендом како би се смањио предвиђени рок за извођење радова, који је оквирно 240 дана.

Предвиђа се и уклапање са свим попречним саобраћајницама, а планирана је корекција на појединим раскрсницама, што ће уз проширење постојећих трака и тротоара обезбедити већу и функционалнију проходност возила јавног превоза.

Поред осталог, биће изграђена и издигнута пешачка платформа на укрштању Господске улице са Главном, како би се у овој зони омогућило комфорније повезивање пешачког саобраћаја.

Београдске, Портал јавних набавки

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: СПОМЕНИК БРАНКУ ПЕШИЋУ БИЋЕ У ЗЕМУНСКОЈ ПЕШАЧКОЈ ЗОНИ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x