Завршено „Зидање Скадра“ на Ташмајдану. Стадион свечано отварају два дана пред изборе

После петогодишње обнове, која је више пута прекидана и одлагана, Стадион Ташмајдан коначно ће бити отворен великим рок концертом, најављено је на конференцији за новинаре. 

„Отварамо га поново спектакуларним концертом, чиме ћемо му вратити стари сјај и дати могућност новим генерацијама да проводе време на њему, баве се спортом и одлазе на концерте. Иако у Београду постоје бројни спортски објекти, ниједан нема тај жар и посебност и не буди емоције као Ташмајдан“, поручио је градоначелник Синиша Мали.

Да би се капије стадиона отвориле, требало је савладати бројне препреке – од рашчишћавања терена, преправке пројекта, проблема са непознатим лагумима и стенама до коначне рачунице о трошењу новца, коју је, бар тренутно, тешко утврдити.

Директор СРЦ „Ташмајдан” Милан Нововић подсетио је да је стадион, који је почео с радом 1954. године, први објекат у саставу спортско-рекреативног центра. Он је прецизирао да је већ сада познато да ће само у јуну ове године на овом простору бити одржано пет, шест концерата, али да су од велике важности и предстојећи спортски догађаји.

На концерту, који почиње у 19 часова, наступиће „Рибља чорба”, „Ван Гог”, „Електрични оргазам”, „Пилоти”, „Галија” и хор „Чаролија”, који предводи Леонтина. Музичари су најавили добар провод, евоцирали успомене на ово култно место и истакли да им је указана велика част што ће одржати концерт на Ташмајдану.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x