ШАПИЋ: НА ,,ФРИСТАЈЛЕРУ“ БИЛО ДВА ДО ТРИ ПУТА ВИШЕ ЉУДИ ОД ДОЗВОЉЕНОГ

Фото: принтскирн/192_рс

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је данас да је, према његовим информацијама, разлог потонућа сплава „Фристајлер” што је на њега ушло два до три пута више људи него што треба и да дограђивани понтони на сплаву нису били исте издржљивости као претходни.

„Ми ћемо покушати да из овога извучемо поуку, да се више никада не деси и да они који следећи пут пусте већи број људи од прописаног одговарају, а мораћемо да пропишемо и да се испита квалитет понтона и да се да јасан услов колико људи моће да уђе. Имаћемо контроле, биће драконске казне, одговораће и кривично, без обзира да ли се нешто деси или не”, нагласио је Шапић у изјави новинарима, јавља Танјуг.

Шапић је рекао да то отвара питање да „управо сада, када се решава савско, односно београдско приобаље, објекти који буду добили дозволу, да се налазе на одређеном месту, пре него што крену у рад морају да буду проверени од градских и републичких служби”.

„Да се види квалитет тих понтона и да се јасно дефинише колико људи може да стане када је пун капацитет и да, без обзира да ли неко страда или не, одговорност буде на онима који прекрше ту врсту одлуке, кривична пре свега”, рекао је Шапић.

Градоначелник је истакао да је добро што нико није страдао, али је лоше што се све ово десило.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: У БЛОКУ 70 СЕ ПРОТИВЕ ИЗГРАДЊИ МОСТА ДО АДЕ

Шапић је је додао као му је речено да су у инциденту на сплаву „Фристајлер” две девојке лакше повређене и да нико није страдао.

Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x