ПЕТ ПОТЕНЦИЈАЛНИХ КУПАЦА ЗА ГЕНЕКС КУЛУ

ГЕНЕКС КУЛА НА ПРОДАЈУ

Продаја пословне зграде Западне капије Београда по почетној цени од око седам милиона евра заказана је за сутра у Агенцији за лиценцирање стечајних управника.

Пословни, нижи део, куле „Генекс”, односно Западне капије Београда, све су прилике, могао би да буде продат сутра за када је у Агенцији за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ) заказано јавно надметање. Јер, како „Политика” незванично сазнаје, пет је интересената који су откупили продајну документацију, односно уплатили депозит, што су само неки услови неопходни за учешће у том јавном такмичењу за куповину непокретне имовине „Генералекспорта” у стечају.

АЛСУ није потврдио нити демантовао незванична сазнања, већ је на питања „Политике” између осталог одговорио да „узевши у обзир да је продаја у току, у овом тренутку нисмо у могућности да вам доставимо тражене податке о учесницима”.

Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је децембра прошле године, трећи пут за мање од годину дана, продају „Генералекспорта” у стечају и сада тражи 834,6 милиона динара (почетна цена) или око седам милиона евра за 28 пословних простора од 14.943 квадратна метра, и око 10.500 квадрата такође пословног али и гаражног простора у новобеоградском Блоку 33.

Та цена, за 10 милиона евра нижа од првобитне прошлогодишње, односно за пет милиона евра јефтиније од вредности из другог покушаја да зграда од 26 спратова, у коју се годинама није улагало, нађе новог власника, била је окидач да станари стамбеног дела Западне капије Београда предложе Влади Србије да она откупи пословну кулу и организује јавну расправу о њеној судбини.

ГЕНЕКС – ТЕСЛА КУЛА

Протеклих месец дана лицитирало се са садржајима који би требало да се нађу у нижој згради архитекте Михајла Митровића – предложено је да постане Тесла кула, оаза духа, културе и архитектуре, студентски дом, музеј архитектуре.

За станаре стамбеног дела најважније је то да без обзира на то ко буде нови власник дела Западне капије Београда, споменика културе, он треба да се обавеже да финансира поправке у стамбеном објекту као што су санација убуђалих зидова, обнова лифтова, крова и платоа. Стамбена заједница „Генекс кула” у Народних хероја 41, потражује од „Генералекспорта” у стечају 41,8 милиона динара без камате. Aли када се продајом имовине наплате сви повериоци, за прве комшије, тврди Божидар Ставрић, управник стамбене заједнице, неће остати ништа.

– Ми не одустајемо од наших захтева и настављамо борбу – каже Ставрић.

Политика

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: КОНАЧНО ДОЗВОЛА ЗА ОБНОВУ ЗГРАДЕ БЕОБАНКЕ НА ЗЕЛЕНОМ ВЕНЦУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x