НОВА ПОСТАВКА СПЛАВОВА ОД АПРИЛА

НОВА ПОСТАВКА СПЛАВОВА ОД АПРИЛА

Фото: Беоинфо

Уговори са власницима плутајућих објеката на левој обали Саве требало би да буду потписани чим се испоштује рок за жалбу. Завршава се и пројекат довођења воде и струје до места где ће бити излицитирани сплавови

– Паралелно завршавамо пројекат довођења инфраструктуре, пре свега мислим на воду и струју, што би такође требало да буде готово до краја јануара, након чега ће јавна предузећа то имплементирати. Очекујемо да до краја марта локације у том смислу буду спремне. Такође, упоредо са свим тим, оне који немају уговоре почећемо да обавештавамо да су дужни да у законском року, који је мислим тридесет дана, уклоне свој сплав. Уколико то не учине, на основу јавне набавке изабраћемо посебне фирме које имају механизацију за то.

Већ имамо две локације где би сплавови без уговора могли да буду одвођени. Тако би почетком априла они који су излицитирали могли да поставе свој сплав на дефинисану локацију, прикључе се на инфраструктуру, а тада започиње и наплата – навео је Шапић.

СЛЕДИ РЕКОНСТРУКЦИЈА САВСКОГ ШЕТАЛИШТА

Градоначелник је најавио и да предстоји реконструкција Савског шеталишта, која би требала да траје две, две и по године. „Зеленило – Београд” је завршило пројекат, а са лепим данима очекује се и почетак овог посла.

– Очекујемо, дакле, да на пролеће коначно буде дефинисана форма Савског шеталишта како ће изгледати за неколико година – рекао је Шапић.

Градоначелник се осврнуо на сам ток лицитације, наводећи да не постоји износ мањи од 25 и 30 хиљада евра, а да се крећу и до 70 хиљада евра по локацији.

– То је показатељ колико је новца Град Београд губио последњих тридесет година – нагласио је Шапић.

Градоначелник је најавио да ће на дневном реду седнице Скупштине града у фебруару бити допуна плана којим се дефинишу услови за постављање сплавова.

– Након тога ће и за други део београдског приобаља кренути имплементација на исти начин како је то урађено на Савском шеталишту. За позиције ће ићи лицитација, а тамо где не буду излицитиране, сплавови ће бити уклоњени. Очекујем да ћемо у току следеће календарске године решити проблем београдских обала – рекао је градоначелник.

Груба процена је да ће на београдским обалама остати укупно између седамдесет и осамдесет сплавова, што према његовим речима није мало.

– Очекујем да ћемо дефинитивно почети да уводимо ред у београдско приобаље и да ће сплавови тек онда постати прави бренд Београда. Биће безбедни, естетски уређени, уредни и са уграђеним еколошким пречишћивачима. Од закупа сплавова ће у следећој години моћи да се реконструише читаво Савско шеталиште – закључио је први човек српске престонице.

Беоинфо, Политика

ЧИТАЈТЕ И: ИНВЕСТИТОР ЗГРАДЕ НА ПРОКОПУ ГРАДИЋЕ КОМПЛЕКС НА НОВОМ БЕОГРАДУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x