ИНВЕСТИТОР ЗГРАДЕ НА ПРОКОПУ ГРАДИЋЕ КОМПЛЕКС НА НОВОМ БЕОГРАДУ

ИНВЕСТИТОР ЗГРАДЕ НА ПРОКОПУ ГРАДИЋЕ КОМПЛЕКС НА НОВОМ БЕОГРАДУ

Компанија ,,Релвеј сити“ (Railway city) која зида станичну зграду железничке станице ,,Београд-центар“, планира да изгради и два објекта на Новом Београду укупне бруто површине преко 38.000 квадрата.

Стамбени објекат ће имати три ламеле са 244 стана и 52 пословна апартмана.

Урбанистички пројекат подразумева фазну изградњу стамбених ламела од скоро 32 хиљаде и пословне зграде од безмало 6 и по хиљада квадратних метара.

Реч је о плацу који је недавно потпуно очишћен и припремљен за градњу на углу Булевара Милутина Миланковића и Улице Омладинских бригада.

Ранији планови поменуте компаније подразумевали су изградњу солитера на делу брда изнад Прокопа, што су станари околних солитера из страха због покретања клизишта спречили.

Идејно решење Yugo biro, Урбанистички план

Границом Урбанистичког пројекта обухваћена је цела катастарска парцела 1222/21, КО Нови Београд, површине 10.641 m2
.

Парцела је према важећим плановима намењена мешовитим градким центрима у зони више спратности.

Висина венца објеката ће бити 37 метара.

БЛОК 40 И ПАРКИРАЊЕ

Саобраћајним решењем је планирана изградња укупно 398 паркинг места на два подземна нивоа, од чега је на нивоу -2 остварено 201 паркинг место, а на нивоу -1 подземне
гараже остварено је укупно 197паркинг места; обезбеђено је 20 паркинг мета за особе са инвалидитетом, наводи се у Урбанистичком пројекту.

Урбанистичко-архитектонским решењем је планирана типологија полузатвореног блока, у складу са намерама инвеститора да формира стамбено-пословни комплекс који представља репрезентативни фонд високог стандарда када је у питању ексклузивно становање и пословање.


Предметна парцела се налази на углу Булевара Милутина Миланковића и Улице Омладинских бригада у зони трансформације постојећих блокова. На околним парцелама су у делимично изграђени или планирани високи објекти.


Планирана су два колска приступа комплексу, и то: један из улице у унутрашњости блока и други из Улице Омладинских бригада (типа улив/излив), са планираним само десним скретањима, без пресецања разделног острва.


У оквиру комплекса је планирана интерна саобраћајна површина која омогућава корисницима једноставну комуникацију у оквиру комплекса, а уједно представља и противпожарну саобраћајницу.


Планирана спратност стамбено-пословног објекта је 2По+П+8+Пс. Подземни део стамбеног комплекса планиран је у две подземне етаже.

ОРГАНИЗАЦИЈА ПРОСТОРА

Ламеле су обликовно спојене у јединствену композицију.

Ламеле имају два нивоа подземне гараже, приземље, 8 спратова и повучени спрат. Ивичне ламеле каскадно се спуштају ка суседним
парцелама.

Пресек приземља, Фото: Урбанитички пројекат

У приземљу ламела А, Б и Ц поред улаза у стамбени део објеката, планирани су локали пословне намене у складу са планираном наменом површина, формирајући према Булевару Милутина
Миланковића и Улици Омладинских бригада улични фронт искључиво пословне намене.
На спратовима у свакој од три стамбене ламеле планирано је по 11 стамбених јединица различитих структура, које су пројектоване флексибилно са могућношћу реорганизације простора без већих грађевинских интервенција.


У северозападном делу парцеле планирана је изградња слободностојећег објекта високог стандарда,
спратности 2По+П+6. Објекат се каскадно смиче према унутрашњости дворишта чиме се „отвара“ простор према атријумском делу парцеле.

На спратовима су планирани пословни апартмани, при чему сваки спрат може функционисати независно.

Обликовање


Стамбени објекат визуелном једноставношћу и јасним односом према раскршћу на коме је позициониран, тежи да оствари континуитет, равнотежу и спој са окружењем кроз хоризонтални потез.
Минималистичка обрада фасадних равни истиче пропорцију и елеганцију целокупне композиције. Дубина фасадних слојева, градација рефлексија, транспарентности и сенке генерисаће динамичну форму комплекса, наводи се у Урбанистичком пројекту.

На равним крововима свих објеката на парцели, предвиђено је постављање соларних панела.

Обрађивач Урбанистичког пројекта је Архитектонски студио „YUGO BIRO Beograd“, а јавни увид ће трајати од 23. новембра до 1. децембра ове године.

Беоинфо

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

130 МЕТАРА ПУТА У БАТАЈНИЦИ ЧЕКА НОВУ ЈАВНУ НАБАВКУ

КРЕДИТ ЗА РУШЕЊЕ СТАРОГ И ГРАДЊУ НОВОГ САВСКОГ МОСТА


ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

4 1 глас
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x