130 МЕТАРА ПУТА У БАТАЈНИЦИ ЧЕКА НОВУ ЈАВНУ НАБАВКУ

130 МЕТАРА ПУТА У БАТАЈНИЦИ ЧЕКА НОВУ ЈАВНУ НАБАВКУ

Део пута који чека на јавну набавку да би се повезао на Пуковника Миленка Павловића Фото: Београдске

Због модернизације пруге укинут пружни прелаз, па је град Београд изградио надвожњак, како би се мештани два дела Батајнице повезали.

Надвожњак пуштен у саобраћај, међутим није повезан на главну саобраћајницу.

Требало је да радови на изградњи саобраћајница Нова 17 и Нова 47 у Батајници буду завршени током лета, али је било објективних проблема, јер је извођач због блокаде фирме напустио градилиште, рекао је градоначелник Београда Александар Шапић.

Он је најавио да ће се зато нова јавна набавка за завршетак радова расписати по хитном поступку.

Градоначелник Шапић је подсетио да је извођач радова уведен у посао у априлу 2021. године, с роком завршетка радова до фебруара 2022. године.

– У међувремену дошло је до блокаде фирме и незавршени радови се напуштају у лето 2022. Тада, због проглашавања овог пројекта од изузетне важности Републике Србије, ангажује се ЈКП „Београд-пут” како би завршило једно парче капацитетима које има.

Све се зауставља 24. јула 2022. године, када је пуштен део надвожњака, али се не завршава читава саобраћајница. Остало је још 130 метара да се заврши деоница до изласка на Улицу пуковника Миленка Павловића, што представља велики проблем. Разговарали смо да ли можемо законски то да урадимо, а да се не распише јавна набавка, и испоставило се да не можемо из безбедносних разлога, те да мора да се ради по пројекту. По хитном поступку расписаћемо нову јавну набавку по старом пројекту, која треба да садржи завршетак тих 130 метара, али и реконструкцију треће траке.

Тако ће се проширити Улица пуковника Миленка Павловића у дужини од 250 метара, чиме ће се добити практично нова семафорска раскрсница – прецизирао је Шапић.

Према проценама, требало би да сви ти радови трају око два месеца, наравно у зависности од грађевинске сезоне и временских прилика, с крајњим роком до краја јануара, додао је градоначелник.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ШАНГАЈСКЕ УЛИЦЕ

Александар Шапић је најавио и да ће после поменуте јавне набавке бити расписана и нова, која се тиче реконструкције Шангајске улице.

– У то спадају реконструкција Шангајске улице, са свом припадајућом инфраструктуром у дужини од 400 метара из правца Угриноваца, колска и пешачка стаза у дужини од 500 метара, измештање гасовода у овој улици, као и изградња степеништа, лифтова, надвожњака и црпне станице. То је један велики инфраструктурни пројекат за који очекујем да до краја године добијемо извођача. Радови према плану треба да трају шест месеци и верујем да ће до лета 2023. године бити готови, тако да ће овај део Батајнице добити потпуно нови изглед – казао је Шапић.

КАКО ИЗГЛЕДА НЕЗАВРШЕНА ДЕОНИЦА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ И У НАШЕМ ИЗВЕШТАЈУ У ВИДЕУ

Новости

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

СПРЕМА СЕ ИЗГРАДЊА ВИШЊИЧКОГ ВЕНЦА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x