НОВИ ТРГ У БЛИЗИНИ СЛАВИЈЕ

Нови трг који се налази на раскрсници улица Бирчанинове, Катићеве и Булевара ослобођења је у завршној фази.

– Реконструкцијом површине од око 1.400 квадратних метара простор је прилагођен кретању пешака тако што су повећане тротоарске површине за њихово кретање. Застор на коловозу и паркинг месима је урађен од ситне камене коцке, а на тротоарима су камене плоче – истакао је Лука Петровић, секретар за инвестиције.

Према његовим речима, цео простор оплемењен је новим уличним мобилијаром и садржи осам клупа за седење, места предвиђена за паркирање бицикала, нове ђубријере.

ПРЕПОРУКА ЗА ЧИТАЊЕ: ЦРПНА СТАНИЦА НА ПРОБИ ДО ЈУНА

Урађена је нова улична ЛЕД расвета, а посађено је девет нових стабала и изграђене су нове зелене површине на којима је засађено ниско растиње и дрвеће.

Извођач радова је, навео је Петровић, група понуђача чији је представник „Инвест градња”, а у радовима учествују и ЈКП „Јавно осветљење”, ЈКП „Београд-пут” и ЈКП „Градско зеленило”.

Вредност радова је 34 милиона динара.

Како је додао, у склопу уговора „Израда техничке документације и извођење радова на уређењу, поплочавању и опремању отворених јавних градских простора” преостало је да се реконструишу следеће локације:

угао Његошеве и Максима Горког, чија је реконструкција почела 6. априла, сквер на углу Милешевске и Цара Николаја, угао Тадеуша Кошћушка и Страхињића бана, Улица краљевића Марка и уређење простора око Палилулске пијаце.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: НОВИ ИЗГЛЕД АЕРОДРОМА ,,НИКОЛА ТЕСЛА”

 

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x