НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА ИПАК НЕЋЕ ОВЕ ГОДИНЕ. ЗАКОЧИЛА ДОЗВОЛА

НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА ЧЕКА НОВИ КРЕДИТ

Нова аутобуска станица у Београду неће бити готова ове године иако је одрађен већи део објекта, рекла је за Танјуг директорка инвестиција БАС-а Александра Маријановић Максимовић.

Према њеним речима, још увек се чека грађевинска дозвола за објекат станице, а радове је успорила и Комисија за верификацију идејног решења станице која није заседала због пандемије корона вируса.

Пре четири године је најављенио да ће подизање нове централне аутобуске станице на Новом Београду коштати око 20 милиона евра. За изградњу новог станичног комплекса Београдска аутобуска станица (БАС) добила је кредит од Комерцијалне банке од 12 милиона евра, док ће остатак од 8 милиона евра обезбедити из сопствених средстава.

 

Према Нацрту, нова аутобуска станица простираће се на површини од 9,2 хектара, а део комплекса железницке станице требало би да заузме површину од 3,5 хектара.

Нова аутобуска станица имаће 44 полазна перона, 12 долазних и 9 долазно/полазних за туристичке линије, односно укупно 65 перона у оквиру грађевинског комплекса аутобуске станице. Станични трг планиран је ка Улици Антифашистичке борбе.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ:БЕОГРАДСКА ФИЛХАРМОНИЈА ДОБИЈА НОВУ ЗГРАДУ ОД 120 МИЛИОНА ЕВРА

Да подсетимо, градски челници су још прошле године најављивали измештање дела саобраћаја са садашње станице у Карађорђевој улици.

Стара станица ће бити у једном тренутку срушена, јер ће на њеном месту да се гради пројекат Београд на води.

– ,,Очекује се да до краја године 50 одсто саобраћаја са садашње аутобуске станице буде пребачено у Нови Београда, а план је да до априла 2021. године 80 одсто полазака и одлазака буде из Блока 42″, рекао је Горан Весић заменик градоначелника прошле године за медије.

По свему судећи тај план би могао да закасни још годину дана.

Новости,

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x