МАЛИ ПРИВРЕДНИЦИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ПРОТЕСТ 2. ДЕЦЕМБРА

Мали привредници траже подршку у време кризе Фото: Београдске.рс архива

Удружење Заштитник предузетника и привредника Србије у сарадњи са Удружењем туристичких агенција Србије (УТАС) најавили су протест упозорења мале привреде, угоститеља, туризма, фриленсера и музичара 2. децембра испред Министарстава финансија и привреде.

– Мали привредници Србије дуже време апелују на дијалог са ресорним министарством у вези са условима пословања малих домаћих привредника у време кризе и без кризе – наводи се у саопштењу.

Додаје се да „с обзиром да до данас није одговорено на многобројне захтеве малих домаћих привредника, а у исто време се промовише Бела књига и стране инвестиције које држава субвенционише нашим новцем симултано вршећи репресију над малим домаћим предузетником и привредником, дошло је време за уједињење мале домаће привреде“.

Истиче се да „као носиоци економије захтевају помоћ угроженим секторима који годинама издашно финансирају јавни сектор и праведан модел уводјења фриленсера и осталих хонорараца у пореске токове“.

Они, како се наводи, захтевају и промену пореског система у праведнији и транспарентнији систем, обустављање малтретирања привредника системом рекетирања преко инспекција и новим и парафискалним наметима као што је еко такса.

Наводи се још да траже једнаку примену закона за све.

Прес конференција поводом одржавања протеста ће се одржати у медија центру истог дана.

Читајте још:РАД ИНТЕРНЕШНАЛ ПРОДАТ: 13.000 м2 ПОРЕД САВЕ КУПИО МАТИЈЕВИЋ

Политика

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x