РАД ИНТЕРНЕШНАЛ ПРОДАТ: 13.000 м2 ПОРЕД САВЕ КУПИО МАТИЈЕВИЋ

Рад Интернешнал, имовину предузећа на атрактивној локацији на Новом Београду, купио је српски привредник Петар Матијевић, пренео је Телеграф Бизнис.

Реч је о непокретној и покретној имовини, односно објектима на Савском насипу којих има више од 15, а укупно заузимају површину већу од 13.000 квадрата.

Имовина је продата јутрос на лицитацији за 426 милиона динара. Почетна цена била је 423.

– Тачно је. Постали смо власници те имовине – рекао нам је Матијевић.

На питање шта планира да гради на тој локацији, и да ли је можда у плану хотел, имајући у виду атрактивност локације, али и чињеницу да је Матијевић већ одавно упловио у бизнис са хотелима, овај привредник нам каже да још нису одредили намену.

– Пре свега, урбанистички план на тој локацији није готов. Када то буде завршено, видећемо – навео је Матијевић.

Како је Матијевић постао власник имовине, не и парцеле, једна од опција је да се изврши и пренамена земљишта.

Подсетимо, на парцели од неколико хектара налази се око 15 зграда за индустријске и пословне намене, чак и једна трафостаница, као и хале, канцеларијски намештај…

Две грађевинске фирме, Рад Интернатионал и ГП Рад, биле су међу рекордерима по дужини стечајног стажа, годинама уназад нису могли да уновче имовину.

 

ОД ЈУГОЕКСПОРТА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА НАПРАВИО ХОТЕЛ

 

Матијевић је, подсетимо, 2016. на наговор синова, купио зграду Југоекспорта у самом центру Београда. За 7,3 милиона евра овај српски привредник добио је 5.500 квадрата која је преуредио у луксузан хотел са четири звездице.

Како је Блиц писао Матијевић је недавно покушао да купи још једну фирму у Хрватској, али је наишао на негодовање са више страна.

„Дали смо понуду за куповину Агро-Товарника и то није „непријатељска“ понуда, како ју је представио директор ове фирме. Пошто је реч о отвореном деоничарском друштву са око 65 чланова, ми желимро да купимо деонице и не инсистирамо чак ни на већинском власништву“, рекао је за „Блиц Бизнис“ Петар Матијевић.

Матијевић је 2014. године купио две пољопривредне задруге у Хрватској са 1.500 хектара ораница, за 15 милиона евра.

Ако би реализовао поменуту аквизицију, Матијевић би имао у власништву 3.350 хектара хрватских ораница од међудржавне границе код Шида, па све до Винковаца и Осијека.

 

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТИРШОВА 2: ПОКРЕНУТО ЈЕДНО ОД НАЈВАЖНИЈИХ ГРАДИЛИШТА У БЕОГРАДУ

 

Телеграф.рс

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x