САВА ЦЕНТАР ПРОДАТ

САВА ЦЕНТАР

Сава центар продат је данас компанији Делта Холдинг за 17,5 милиона евра.

Делта Холдинг је прошле недеље предала понуду за куповину Сава Центра, на јавном тендеру који је објавио Град Београд.

Јутрос у 10 сати у Градској управи почело је јавно надметање – пристигла је само понуда компаније Делта Холдинга. Констатовано је да се понуђач слаже са понудом.

Делта је понудом потврдила спремност да прихвати цену од 17,5 милиона евра и обавезна улагања од 50 милиона евра, који су постављени као услов у јавном конкурсу. Према процени страних консултаната које је ангажовала Делта, инвестиција за реновирање Сава Центра биће већа од 60 милиона евра.

Делта планира комплетно реновирање највећег конгресног центра у нашој земљи. Инвестиција предвиђа замену стаклене фасаде, израду нових електроинсталација, као и погона за хлађење и грејање, увође комплетно нових мултимедијалних инсталација.

Делта се као потенцијални инвеститор обавезује на очување архитектуре објекта и његовог спољашњег изгледа, као и на задржавање постојеће намене.

„Спремни смо да реконструкцијом задржимо изглед и намену, а да унутра створимо један нови Сава Центар, који ће укључити савремене дигиталне комуникације, ресторане и кафиће, рент-а-цар агенције и услуге туристичких водича, односно све оно што гост очекује да добије у једном модерном конгресном центру. То је услов да Београд поново постане најважнија дестинација за пословне и културне догађаје у овом региону, са скуповима за више од 5.000 гостију и свим користима које такви догађаји доносе Београду, његовој привреди и становницима“, рекли су прошле недеље у Делти.

САВА ЦЕНТАР ПРОДАТ, ИСТОРИЈА

 

Највећи конгресни, културни и пословни центар у нашој земљи и један од највећих у регион, “Сава центар” изграђен је 1977. године. Деценијама је био место одржавања највећих међунарадних конгресних скупова, укључујући Генералну скупштину Светске банке и ММФ, а у њему су гостовала и највећа имена светске уметничке сцене.

 

Београдске.рс, Блиц

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x