ГРАДЊА НА КОСАНЧИЋЕВОМ ВЕНЦУ – ЛУКСУЗНА ЗГРАДА ФИРМЕ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Компанија ,,Maison Royale“ у којој власништво (50% према АПР-у) има и Дејан Станковић актуелни тренер ФК ,,Црвена звезда“ почиње да гради стамбени објекат на Косанчићевом венцу.

Косанчићев Венац 21 је свакако нешто јединствено и најекслузивније. Након врачарског ,,Ројал резиденс спа“ (Royal Residence Spa), сада градимо ,,Ројал арт резиденс“ (Royale Art Residence) на најлепшем месту у Београду, наводи се на сајту компаније.

Фото: Технички цртеж са Јавног увида

Наша екипа се на терену уверила да су почели припремни радови. Градилиште је ограђено новом оградом, а на падини према реци изводе се радови на мањем монтажном објекту.

Ту је и нова грађевинска табла, која приказује објекат са фасадом окренутом према реци. Стоји да радови почињу у фебруару ове, а да ће бити завршени у марту 2023. године.

ГРАДЊА НА КОСАНЧИЋЕВОМ ВЕНЦУ – ПОВУЧЕН ПЛАН СА ЈАВНОГ УВИДА

Требало је ова зграда да се гради још пре две године, али су радови обустављени највероватније јер је, како се тада писало, закочило повлачење Плана детаљне регулације за Косанчићев венац због бурне реакције јавности.

Комисија за планове скупштине града донела је потом одлуку да се направи макета целог Косанчићевог венца како би се видео утицај планиране градње стамбених, комерцијалних и квадрата јавне намене.

Фото: 3Д презентација плана за Косанчићев венац са габаритима будућих објеката, Извор: Новости

ДУХ ПАРИЗА ИНСПИРАЦИЈА?

На сајту инвеститора наводи се да је објекат инспирисан Паризом.

Оно што је Монтмартре за Париз, то је Косанчићев Венац за Београд. Душа старог уметничког Београда красиће наш луксузни објекат, пише у опису пројекта.

Најављује се да ће објекат имати и пратеће садржаје попут СПА центра, базена, теретане (-2 ниво) и гараже (-1 ниво).

Каже се да ће, као и многи објекти и овај ће имати шарм Париза, фасада ће бити од клесаног камена са великим француским балконима и пространим терасама, орјентисаним ка сунчаној југо-западној страни.

Балкони су украшени жардињерама са атрактивним цвећем, који имају систем “кап по кап” за наводњавањеи то све са погледом на град и реку који се виде као на длану.

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

Новости, Н1, Нова С, Беоинфо, maison-royale.net

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x