ОГРОМНИ ДЕЛОВИ ФАСАДЕ ИНЕКСА ПРЕТЕ ДА ПАДНУ, ЗАТВОРЕНА УЛИЦА

Велике временске непогоде праћене јаким ветром и великом количином падавина, које су јуче погодиле Београд,  проузроковале су пуцање дела фасаде на згради некадашњег „Инекса”.

 

Због тога је простор око седишта Градске управе обезбеђен сигурносним тракама које спречавају пролазак пешака, потврдио је за Беоинфо секретар за опште послове Марко Кулић.

Подсећамо, према подацима Републичког хидрометеоролошког савеза Србије, падавине које су јуче погодиле Београд биле су најинтензивније још од катастрофалних поплава 2014. године. Како је наведено, непогоде таквог типа не могу да се спрече, а током невремена у центру града пало је 30 до 40 литара кише по квадратном метру у року од свега 40 минута.

– Услед временских непогода, снажног ветра и великих падавина, које су јуче погодиле Београд, током ноћи је дошло до пуцања дела фасаде на згради некадашњег „Инекса”, у којој се налази део градских секретаријата и служби Градске управе Града Београда.

 

Тренутно, две бетонске плоче висе са 20. спрата због чега су ангажоване све службе Секретаријата за опште послове.

Припреме за санацију фасаде Фото: Беоинфо

 

Осим тога, ангажовани су Саобраћајна полиција, Комунална полиција, ватрогасци и специјалне алпинистичке екипе. Простор који се налази испод проблематичног дела фасаде је обезбеђен, а ускоро ће Саобраћајна полиција затворити део Улице Старине Новака, како би читав простор био безбедан по возила и пешаке. Надамо се да ће ове последице невремена бити саниране у најкраћем могућем року – рекао је секретар за опште послове Марко Кулић.

 

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x