ПРОКОП КОНАЧНО ДОБИО ПУТНИЧКЕ ЛИФТОВЕ (ВИДЕО)

Два новоизграђена лифта у железничкој станици Београд Центар пуштена су у рад.

На тај начин „Инфраструктура железнице Србије“ је изградњом лифтова омогућила путницима и корисницима услуга да се са коте 105 директно спусте на шести перон или да се одатле лифтовима попну до улице.

У станици Београд Центар постављени су пиктограми који ће усмеравати путнике, а радници „Инфраструктуре железнице Србије“ дежурају крај лифтова и корисницима пружају основне информације.

„Инфраструктура железнице Србије“ издвојила је укупно 56,3 милиона динара за изградњу нових лифтова, који првобитним пројектом нису ни били предвиђени у Београд Центру.

 

 

Носивост сваког од два лифта је по хиљаду килограма, а сваки од њих може да прими по тринаест особа.

Радовима који су трајали скоро четири месеца, било је обухваћено просецање плоче, монтажа челичних конструкција, постављање и уградња 2 лифта, са постављањем пиктограма, као и уређење тротоара и прилазних површина у зони лифтова.

„Инфраструктура железнице Србије“ је реаговала, обезбедила финансијска средства и спровела све неопходне процедуре за изградњу лифтова у Београд Центру, наводе у том предузећу.

У претходном периоду, дежурни железничари су помагали путницима и особама са посебним потребама у самој станици, али су то била привремена решења.

 

Инфраструктура железница Србије

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x