БАС САОПШТИО: ОВО СУ НОВИ ДОЛАЗНИ ПЕРОНИ

Нови долазни перони за део аутобуса који стижу у Београд из других градова Србије биће у функцији од 23. јуна, саопштило је предузеће Београдска аутобуска станица. 

 

БАС наводи, да су радови на изградњи долазних перона на новој локацији, а који се налазе иза главне зграде аутобуске станице (непосредно уз некадашње пероне старе железничке станице) завршени.

Тиме су паркинг и долазни перон са пратећим објектима измештени са старе локације како би се ослободио простор за поштовање динамике несметаних радова у оквиру пројекта Београд на води.

Нови долазни перон ће за све путнике и аутобусе у приградском, међумесном, међународном линијском и ванлинијском саобраћају бити у употреби од недеље 23.6.2019. године.

Стари-постојећи долазни перон ће се користити закључно са суботом 22.6.2019. године. Молимо све кориснике услуга аутобуске станице за разумевање, за евентуално успореније одвијање саобраћаја у наредних неколико дана – саопштили су из БАС-а.

На овој локацији, како додају, долазни перон ће се налазити до завршетка изградње нове аутобуске аутобуске станице у Блоку 42.

ПРИВРЕМЕНА ЗГРАДА У БЛОКУ 42

У Блоку 42 у току је градња анекса будуће главне аутобуске станице, међутим када би цео објекат у пуном капацитету могао да буде изграђен још увек је непознато. Подсећамо, како је недавно извештавао Инсајдер  радови на објекту главне аутобуске станице нису почели ни 15 месеци од „почетка радова“.

 

Осим што се на терену не види да је почела изградња станице, и Драган Вучичевић, помоћник генералног директора БАС-а, компаније која финансира изградњу станице са 23 милиона евра, рекао је недавно да градња још није почела. Он није могао да одговори на питање Инсајдера ни када ће радови почети.

„У овом тренутку се на терену ништа не дешава, али све иде по утврђеној динамици“, каже Вучичевић.

 

Пројекат изградње нове аутобуске станице, према најавама, требало би да буде реализован кроз јавно-приватно партнерство – град Београд уступа земљиште, док саму изградњу са 23 милиона евра финансира компанија БАС. Према пројекту, будућа станица имаће површину од 13.000 квадрата.

Блиц, Инсајдер, Бас

 

Читајте још: Да ли се стварно гради Национални стадион?

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x