НОВИ ИЗГЛЕД АЕРОДРОМА ,,НИКОЛА ТЕСЛА“

 

НОВИ ИЗГЛЕД АЕРОДРОМА ,,НИКОЛА ТЕСЛА“

 

Аеродром ,,Никола Тесла “ добија нови изглед у неколико фаза.

Сада су први пут представљени комплетни прикази главног плана.

Aеродром Никола Тесла у будућности Фото: exyuaviation.com

Фаза 1 до 2025. и Фаза 2 до 2030. године. Највећи део радова требало би да буде обављен у наредне три године, подсећа специјализовани портал за авијацију exyuaviation.com

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ И:ХОТЕЛ ,,БЕОГРАД” ДОБИЋЕ СТАРИ СЈАЈ

 

АЕ
Аеродром Никола Тесла у будућности Фото: exyuaviation.com

Прва фаза укључује изградњу галерије задоласке на крову постојећег терминала, изградњу новог пристаништа за укрцавање као и нови централни сигурноснии систем за надзор.

Друга фаза је велико проширење подручја за обраду путника као што су пријава, сигурносни преглед, бесцаринска испорука и достава пртљага, што ће захтевати реконструкцију приступних путева.

Коментаришући развој аеродрома, његов генерални директор Франсоа Беризо је рекао да су радови на модернизацији, које су изводили  ,,Ванси Терна Констракшн“, трајали без већих поремећаја, чак и током ванредног стања 2020. године. у складу са свим препорукама и прописаним превентивним мерама здравља и безбедности.

 

– Даљи радови се изводе паралелно на неколико локација, што укључује проширење терминала, нову секундарну писту и додатне рулне стазе, додатне положаје за паркирање ваздухоплова и зимске службе против залеђивања, додатна места за паркирање аутомобила и нове приступне путеве, каже Беризо.

АЕРОДРОМ ,,НИКОЛА ТЕСЛА“ – НАЈВЕЋЕ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ  У НАРЕДНЕ ТРИ ГОДИНЕ

 

Већина радова биће изведена у наредне три године. Они ће повећати капацитет аеродрома и побољшати удобност и искуство путника и свих корисника аеродрома.

 

„Недавно смо завршили радове на надоградњи и модернизацији читавог централног подручја које укључује проширен и модернизован duty-free шоп , као и Теслин трг који сада нуди зону за опуштање и низ нових комерцијалних садржаја. Путници већ могу искусити стална побољшања удобности и изгледа и изгледа аеродрома “, наводи Беризо.

Изградња уметнуте писте тренутно је у пуном јеку.

Замениће постојећу током предстојећег ремонта, након чега ће се уметнута писта користити као паралелна рулна стаза и резервна писта ако се укаже потреба.

Уметнута писта гради се у непосредној близини постојеће (удаљена 190 метара). Као резултат, примењене су изузетно прецизне радне процедуре у договору са Дирекцијом цивилног ваздухопловства Србије како би се обезбедило да се посао може одвијати без ометања ваздушног саобраћаја.

 Очекује се да ће уграђена писта бити завршена најкасније у октобру или новембру следеће године.

Укупна вредност уговора о концесији на 25 година износи око 1,5 милијарди евра, од чега је 732 милиона евра износ инвестиција.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ:РЕКОНСТРУКЦИЈА БЕОГРАЂАНКЕ: СИМБОЛ БЕОГРАДА ДОБИЈА НОВ ИЗГЛЕД

Београдске.рс, exyuaviation.com

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

1 Коментар
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
Азбука
Азбука
2 године пре

Добро је да се аеродром дограђује и… Читај даље »

1
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x