РЕКОНСТРУКЦИЈА БЕОГРАЂАНКЕ: СИМБОЛ БЕОГРАДА ДОБИЈА НОВ ИЗГЛЕД

Реконструкција Београђанке

Реконструкција Београђанке до краја 2021.

Компанија Марера Пропертис почела је реконструкцију Палате Београд, чувене Београђанке, у чију ће адаптацију бити инвестирано више од осам милиона евра.

Компанија је саопштила да ће до краја 2021. модернизовати то култно здање и тако створити додатну вредност у центру града.

Планирани радови односе се на уређење простора од 5. до 23. спрата зграде коју је компанија недавно купила од града Београда, у поступку јавног надметања.

Реконструкција Београђанке, ентеријер у будућности Фото: Марера пропертис

Реконструкција ће се одвијати по фазама, док је завршетак радова планиран за сам крај 2021. године, када ће Београђанка домаћем тржишту понудити могућност закупа канцеларијских простора највишег квалитета, у складу са светским стандардима и актуелним трендовима.

Цео процес адаптације организован је тако да се сва дешавања у околини несметано одвијају, укључујући и уобичајено функционисање саобраћаја.

„Цео пројекат реконструкције зграде Београђанке водимо имајући на уму интересе наших суграђана. Поносни смо на архитектонски дизајн који ће истаћи универзалност и свевременост старог решења архитекте Бранка Пешића, и то кроз модерну обраду, најквалитетније материјале и нову енергију просторног концепта”, рекла је директорка компаније Марера Пропертис Милана Срећков, преноси Танјуг.

Улазни хол Фото: Марера пропертис

У оквиру пројекта биће постављене тзв. зелене оазе на терасама у оквиру петог и шестог спрата, што представља иновацију на домаћем тржишту комерцијалних некретнина, додала је она.

„Осим изузетно атрактивног изгледа и додатне вредности за закупце, зелене оазе су истовремено доказ наше посвећености одрживим и еколошким пројектима”.

Истакла је да на тржишту увелико влада интересовање за канцеларијски простор у оквиру тог пројекта, како међу постојећим тако и код нових, потенцијалних закупаца.

У овој фази радова већ је издато више од 60 одсто простора, додала је она.

Уз већ поменуте зелене зоне које су конципиране као паркови, у радове ће се уврстити и замена стаклених површина на фасади, као и комплетна реконструкција главног улаза у објекат.

Поред уобичајених радова у плану је модернизација лифтова, замена свих инсталација и унапређење природне вентилације како би простор имао адекватна „плућа” за одвијање пословања, чак и у ванредним епидемиолошким ситуацијама попут тренутне.

Планирано је увођење паметног система за управљање зградама који ће, уз остала побољшања и напредне технологије, унапредити укупну енергетску ефикасност зграде.

 

Зелене терасе на 5. спрату
Зелене терасе на 5. спрату Фото: Марера пропертис

Унутар Београђанке, Марера Пропертис ће креирати потпуно нов простор, савременог и функционалног дизајна, наведено је у саопштењу компаније.

Такође, истичу да се портфолио канцеларијског простора те компаније издваја на тржишту по максималној флексибилности према потребама закупаца.

Марера Пропертиз је компанија која се бави инвестирањем у комерцијалне некретнине. У овом моменту, портфолио компаније чини готово 190.000м2 канцеларијских, индустријских и малопродајних објеката на престижним и стратешким локацијама широм земље.

Марера Пропертис се налази међу четири највећа рил-естејт инвеститора у Србији, а са својим пословним објектима је лидер у центру Београда, наведено је у саопштењу.

 

Политика, Београдске.рс

 

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: СЛУЖБА ГЛАВНОГ УРБАНИСТЕ ДОБИЈА ДОДАТНА СРЕДСТВА И НАДЛЕЖНОСТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

One Thought to “РЕКОНСТРУКЦИЈА БЕОГРАЂАНКЕ: СИМБОЛ БЕОГРАДА ДОБИЈА НОВ ИЗГЛЕД”

  1. Dexter

    Još samo Palić da se sredi i Bog da nas vidi

Остави коментар