БЕОГРАЂАНКА ДОБИЈА НОВ ИЗГЛЕД

Реконструкција Београђанке

Реконструкција Београђанке до краја 2021.

Компанија Марера Пропертис почела је реконструкцију Палате Београд, чувене Београђанке, у чију ће адаптацију бити инвестирано више од осам милиона евра.

Компанија је саопштила да ће до краја 2021. модернизовати то култно здање и тако створити додатну вредност у центру града.

Планирани радови односе се на уређење простора од 5. до 23. спрата зграде коју је компанија недавно купила од града Београда, у поступку јавног надметања.

Реконструкција ће се одвијати по фазама, док је завршетак радова планиран за сам крај 2021. године, када ће Београђанка домаћем тржишту понудити могућност закупа канцеларијских простора највишег квалитета, у складу са светским стандардима и актуелним трендовима.

Цео процес адаптације организован је тако да се сва дешавања у околини несметано одвијају, укључујући и уобичајено функционисање саобраћаја.

„Цео пројекат реконструкције зграде Београђанке водимо имајући на уму интересе наших суграђана. Поносни смо на архитектонски дизајн који ће истаћи универзалност и свевременост старог решења архитекте Бранка Пешића, и то кроз модерну обраду, најквалитетније материјале и нову енергију просторног концепта”, рекла је директорка компаније Марера Пропертис Милана Срећков, преноси Танјуг.

Улазни хол Фото: Марера пропертис

У оквиру пројекта биће постављене тзв. зелене оазе на терасама у оквиру петог и шестог спрата, што представља иновацију на домаћем тржишту комерцијалних некретнина, додала је она.

„Осим изузетно атрактивног изгледа и додатне вредности за закупце, зелене оазе су истовремено доказ наше посвећености одрживим и еколошким пројектима”.

Истакла је да на тржишту увелико влада интересовање за канцеларијски простор у оквиру тог пројекта, како међу постојећим тако и код нових, потенцијалних закупаца.

У овој фази радова већ је издато више од 60 одсто простора, додала је она.

Уз већ поменуте зелене зоне које су конципиране као паркови, у радове ће се уврстити и замена стаклених површина на фасади, као и комплетна реконструкција главног улаза у објекат.

Поред уобичајених радова у плану је модернизација лифтова, замена свих инсталација и унапређење природне вентилације како би простор имао адекватна „плућа” за одвијање пословања, чак и у ванредним епидемиолошким ситуацијама попут тренутне.

Планирано је увођење паметног система за управљање зградама који ће, уз остала побољшања и напредне технологије, унапредити укупну енергетску ефикасност зграде.

Зелене терасе на 5. спрату
Зелене терасе на 5. спрату Фото: Марера пропертис

Унутар Београђанке, Марера Пропертис ће креирати потпуно нов простор, савременог и функционалног дизајна, наведено је у саопштењу компаније.

Такође, истичу да се портфолио канцеларијског простора те компаније издваја на тржишту по максималној флексибилности према потребама закупаца.

Марера Пропертиз је компанија која се бави инвестирањем у комерцијалне некретнине. У овом моменту, портфолио компаније чини готово 190.000м2 канцеларијских, индустријских и малопродајних објеката на престижним и стратешким локацијама широм земље.

Марера Пропертис се налази међу четири највећа рил-естејт инвеститора у Србији, а са својим пословним објектима је лидер у центру Београда, наведено је у саопштењу.

Политика, Београдске.рс

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: СЛУЖБА ГЛАВНОГ УРБАНИСТЕ ДОБИЈА ДОДАТНА СРЕДСТВА И НАДЛЕЖНОСТ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

2 Коментари
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
Dexter
Dexter
3 године пре

Još samo Palić da se sredi i… Читај даље »

Српско-канадски писац из Макаа
Српско-канадски писац из Макаа
1 година пре

Ово није урађено, као што је обећано,… Читај даље »

2
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x