ФАБРИКА ,,БУКУЉА“ НА ЗВЕЗДАРИ ПОСТАЈЕ СТАМБЕНО-ПОЛОВНИ КОМПЛЕКС

ФАБРИКА БУКУЉА НА ЗВЕЗДАРИ ПОСТАЈЕ СТАМБЕНО-ПОЛОВНИ КОМПЛЕКС

Бивша фабрика, која се налази иза Бео шопинг центра највероватније ће бити срушена да би се изградио стамбено-пословни комплекс. Фото: Београдске/Гугл

Објављен је Елаборат за јавни увид који обухвата подручје између улица Заге Маливук, Велизара Косановића, Дољенске и комплекса „Прецизне механике“.

Будући комплекс ће заузимати око 19.000 квадрата, а у њему ће бити више од 230 станова, наводи се у планираним параметрима.

Од ове квадратуре 2.600 м2 ће чинити комерцијалне површине.

Преиспитују се правила грађења по одлуци предузећа „PUBLIK“ d.o.o. из Ваљева.

Циљ израде Плана је дефинисање правила уређења и грађења за површине јавне и осталих намена и обезбеђивање капацитета саобраћајне и техничке инфраструктуре за планирану изградњу у складу са параметрима датим ПГР-ом Београда.

ТРЕНУТНО СТАЊЕ

Већи део предметног простора се налази у привредним површинама које су у ранијем периоду биле у функцији комплекса фабрике „Букуља“.

На локацији постоје два објекта – хале са пратећим помоћним објектима, чија је спратност дефинисана постојећом висином фабрике „Букуља“.

Услед дужег некоришћења постојећи објекти су урушени, а простор значајно девастиран, стоји у Елаборату.

Тренутни изглед локације Фото: Елаборат

На мањим деловима катастарских парцела на северу, постоје делови бесправно изграђених стамбених објеката са суседних катастарских парцела, пише у документу

Неизграђене површине око комплекса су обрасле различитим типовима спонтано настале вегетације, пре свега шибља и нижих зељастих врста.

Терен је у паду од истока ка западу и од југа ка северу ~ 5,0 m.

Стамбено-пословни објекат, спратности По+П+7+Пс изграђен је у блоку 1, уз улицу Нова 2 која се налази у границама предметног Плана.

ШТА СЕ ПЛАНИРА?

Градиће се саобраћајна мрежа, коју формира део саобраћајнице Др. Велизара Косановића, преко које се остварује веза са улицама Мис Ирбијева, Долењска и Учитељска, као и новопланиране саобраћајнице Нова 1 и Нова 2 унутар зоне предметног Плана.

Зона Ц5 (Зона вишепородичног становања у формираним градским блоковима) и планирана саобраћајна мрежа Фото: Елаборат

Укупна регулација планираних саобраћајница, Улице Нова 1 и Улице Нова 2 износи 9 m
и у попречном профилу садрже коловоз ширине 6 m и обостране тротоаре ширине 1,5 m.

Планирано саобраћајно решење биће преиспитано након прибављања свих потребних подлога и услова надлежних институција, стоји у Елаборату.

Коначни елементи ситуационог, нивелационог и регулационог плана саобраћајних површина у оквиру границе Плана, дефинисаће се у току израде Нацрта плана.

Развој јавног градског превоза путника овог простора, планираће се у складу са развојним плановима Секретаријата за јавни превоз.

На парцели нешто мањој од хектара, око 55 процената ће чинити саобраћајнице и јавни простори, док ће око 44 % бити површине намењене становању.

Рани јавни увид у Елаборат ће трајати до 16. новембра у Градској управи.

Беоинфо

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

НОВИ ЖИВОТ ПОЛИТИКИНЕ СТАРЕ ЗГРАДЕ


У ПЛАНУ ГАРАЖА (8.832м2) НА УГЛУ РЕСАВСКЕ И НЕМАЊИНЕПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x