ПОЧЕЛО РУШЕЊЕ ХОТЕЛА ,,ДОМ“

ПОЧЕЛО РУШЕЊЕ ХОТЕЛА ДОМ

Фото: Београдске.рс

У Београду је почело рушење хотела „Дом” у улици Краља Милутина, здања из 1929. године коме је привремена заштита Завода за заштиту споменика културе истекла 2020. године, саопштила је Странка слободе и правде (ССП), преноси Политика.

„Како су избори прошли тако је рушење дошло, па је сад на реду Хотел „Дом” у Краља Милутина. На ово планирано рушење смо упозорили у септембру 2021. године када смо апеловали на институције Београда и Завод за заштиту споменика културе да не дозволе рушење старог заштићеног Београда коме је њиховим нерадом престала заштита”, навела је у саопштењу потпредседница београдског одбора ССП Ана Гођевац.

По њеним речима, градска управа „није учинила апсолутно ништа” и дозволила да се на месту тог објекта зида десетоспратница са четири подземне етаже.

„Београд је продао Хотел „Дом” 2020. године фирми коју су основале супруге контроверзног Звонка Веселиновића и једног од власника коцкарнице Моцарт. Од септембра 2021. године, када смо алармирали јавност, фирма је пренета у крајње власништво извесном Фаруку Џанџановићу”, казала је Гођевац, преноси Бета.

Она је оценила да одговорна управа не би Београд претворила у „игралиште инвеститора”, већ би заштитила културну баштину да је генерације које долазе „не гледају само у књигама”.

Портал Београдске снимио је зграду прошле године када је обелодањено шта ће се градити на њеном месту.

БАЈЛОНИ ПИЈАЦА ТРГ СА САДРЖАЈИМА ПОД ЗЕМЉОМ

ТЕРАЗИЈСКА ТЕРАСА У РЕКОНСТРУКЦИЈИ ОД СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ

Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x