ПЛАЦ КОД ХИПОДРОМА НА ПРОДАЈУ. 5,5 ХЕКТАРА ЗА 3 МИЛИЈАРДЕ

БЕОГРАД НА ВОДИ КУПИО ПЛАЦ КОД МОСТА НА АДИ

5,5 хектара на продају, Фото: Беоланд

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда расписала је оглас о јавном надметању ради отуђења грађевинског земљишта у јавној својини Града Београда уз Радничку улицу, ГО Чукарица.

У питању је парцела на којој су донедавно била срушена НИС-ова постројења поред хиподрома и Моста на Ади.

Пријаве за учешће на јавном надметању подносе се до 16. децембра, док ће се јавно надметање одржати следећег дана у просторијама Дирекције.

Земљиште површине 55.169 квадратних метара налази се уз Радничку улицу, у непосредној близини спортско-рекреативног центра „Ада Циганлија“, Хиподрома и културно-историјске и туристичке целине Топчидер.

Локација се према планском документу налази у површинама осталих намена – комерцијалне зоне и градски центри.

На локацији нису дозвољене комерцијалне делатности, као што су: шопинг центри, хипермаркети, шопинг молови, станице за снабдевање горивом, дистрибутивни центри, велетржнице, складишта, пијаце, комерцијалне гараже, а дозвољене компатибилне намене су садржаји из области културе и спортски објекти и комплекси.

Постојећи објекти од посебног интереса за јавну службу за заштиту споменика културе су: кула осматрачница – центар за видео надзор, кућа за становање и димњак некадашње топлане.

Ови објекти се задржавају у постојећем габариту и волумену, без могућности промене изгледа, доградње и надградње, а дозвољава се рестаурација, санација и ревитализација ових објеката.

Почетни износ цене за отуђење грађевинског земљишта утврђен је на основу процене тржишне вредности земљишта и износи 57.605,43 динара по квадратном метру земљишта, што за површину комплекса укупно износи 3.178.033.967,67 динара.

Земљиште ће бити продато инвеститору који понуди највећу цену, а понуда мора бити иста или већа од почетне цене и касније се не може умањивати.

Обавеза инвеститора биће да изведе све радове на припремању и опремању грађевинског земљишта у оквиру локације која му буде отуђена и да са надлежним комуналним предузећима и другим правним лицима уговори и плати трошкове за електродистрибутивну и телекомуникациону мрежу и објекте, кабловске дистрибутивне системе, као и за мрежу и објекте топлификације и гасификације.

Такође, обавеза инвеститора је и да предузме све неопходне радње ради прибављања грађевинске и употребне дозволе.

Обавеза Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда је уређивање јавног грађевинског земљишта у складу са важећим планским документом и програмом уређивања и доделе грађевинског земљишта.

АУТОПУТ КРОЗ БЕОГРАД ПОСТАЈЕ ГРАДСКА УЛИЦА?

Беоланд

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x