УПРКОС ЈАКОЈ КИШИ, ЗА САДА БЕЗ ОПАСНОСТИ ОД ПОПЛАВА У БЕОГРАДУ

У Београду се не очекује проглашење ванредне одбране од поплава, упркос порасту водостаја на Сави.

Све комуналне службе и субјекти у Београду су приправни. На основу информација са терена у овом тренутку немамо већих проблема, рекао је Зоран Радојичић градоначелник Београда  и командант Штаба за ванредне ситуације.

Он је након седнице штаба у Скупштини града изјавио да су повећани активност и ангажовање свих служби у последња 24 сата.  Тако ће и остати јер се главне падавине очекују до сутра у поподневним сатима.

–  На основу тих информација дошли смо до закључка да су све службе спремне и да у овом тренутку немамо већих проблема. ЈКП „Београдски водовод и канализација” је дало информацију да у неким нижим деловима града има повећане активности и проблема које решава на терену.

Проблеми се јављају у нижим деловима града, али и у оним деловима где је канализациони систем такав да због непланских прикључака у овом тренутку не може да прихвати већу количину воде. У тим деловима града ради се на решавању проблема у овом тренутку, али и дугорочније – појаснио је градоначелник.

Он је поручио да сви грађани који буду имали проблеме тог типа могу да се јаве „Беоком сервису”.

– На основу тренутних информација и тренутног стања у Београду, без додатних смо мера у односу на оне које сада имамо – закључио је градоначелник Радојичић.

Састанку су присуствовали чланови Штаба за ванредне ситуације, представници Градске управе, комуналних предузећа и градских општина.

 

РХМЗ – ПОРАСТ ВОДОСТАЈА НА РЕКАМА

Водостаји на Сави ће наредних пет дана бити у већем порасту са превазилажењем границе редовне одбране од поплава код Шапца 15./16. маја.  17. маја ће превазићи границе ванредне одбране од поплава, упозорава Републички хидрометеоролошки завод.

На подручју Београда у току ноћи се очекује још око 10 mm кише.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x