Чет. јун 20th, 2019

СТИГЛИ ПРВИ ТУРСКИ АУТОБУСИ. ОД ДАНАС НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА

Турски аутобуси испред Старог двора. Фото: Беоинфо

Осам нових нископодних соло аутобуса турске компаније БМЦ од данас су на улицама Београда.

 

Заменик градоначелника Горан Весић, председник Скупштине града Никола Никодијевић и турски амбасадор у Србији Танжу Билгич присуствовали су њиховој примопредаји.

Весић је истакао да је ово први контигент аутобуса, док ће 40 аутобуса на престоничке улице стићи до краја маја, а преосталих 30, према уговору, до 24. јуна. Весић је најавио да ће се аутобуси кинеске компаније „Хајгер” такође сукцесивно испоручивати до краја септембра.

Турски аутобуси испред Старог двора. Фото: Беоинфо

– Када се узме у обзир да су потписани уговори за куповину 244 нова аутобуса, који се очекују на улицама престонице до краја септембра, као и набавака 50 нових аутобуса из „Икарбуса” до краја године, реч је о највећој набавци нових возила ГСП-а у једној години у историји тог предузећа, јер се тиме обнавља више од 40 одсто укупног возног парка тог предузећа.

Прочитајте још: ВРАБАЦ СЕРВИС СТИЖЕ У ЈУНУ

 

ОБНОВА ВОЗНОГ ПАРКА И 2020.

 

За следећу годину је планирана набавка још 50 аутобуса из „Икарбуса” и додатних 30 електричних аутобуса произведених у „Икарбусу”, а чију је производњу преузео кинески партнер. Тако да грађани до септембра 2020. године могу да очекују 374 нова аутобуса на улицама Београда, што је више од 50 возног парка ГСП-а  – најавио је заменик градоначелника.

Он је додао да су БМЦ аутобуси модерни, поседују клима-уређаје, бројаче путника, вај-фај технологију, а са тим перформансама користе се у градском превозу широм Европе. Нови аутубус, како је прецизирао, има 26 седишта и места за 103 путника, и већ данас ће се наћи на линијама 602 и 603.

Директор ЈКП ГСП „Београд” Радиша Момчиловић истакао је да је просечна старост постојећег аутобусног возног парка 11 година и да без набавке нових аутобуса ред вожње не би могао да се поуздано одржава нити да се пружи квалитетна услуга путницима.

– Овом сукцесивном набавком нових аутобуса створиће се бољи услови превоза и већи приход за ГСП и финансијску консолидацију предузећа – указао је Момчиловић.

Амбасадор Турске Танжу Билгич у Београду захвалио је на избору аутобуса турске компаније.

 

Извор: Беоинфо

Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *