СТИГЛИ ПРВИ ТУРСКИ АУТОБУСИ. ОД ДАНАС НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА

Осам нових нископодних соло аутобуса турске компаније БМЦ од данас су на улицама Београда.

 

Заменик градоначелника Горан Весић, председник Скупштине града Никола Никодијевић и турски амбасадор у Србији Танжу Билгич присуствовали су њиховој примопредаји.

Весић је истакао да је ово први контигент аутобуса, док ће 40 аутобуса на престоничке улице стићи до краја маја, а преосталих 30, према уговору, до 24. јуна. Весић је најавио да ће се аутобуси кинеске компаније „Хајгер” такође сукцесивно испоручивати до краја септембра.

Турски аутобуси испред Старог двора. Фото: Беоинфо

– Када се узме у обзир да су потписани уговори за куповину 244 нова аутобуса, који се очекују на улицама престонице до краја септембра, као и набавака 50 нових аутобуса из „Икарбуса” до краја године, реч је о највећој набавци нових возила ГСП-а у једној години у историји тог предузећа, јер се тиме обнавља више од 40 одсто укупног возног парка тог предузећа.

Прочитајте још: ВРАБАЦ СЕРВИС СТИЖЕ У ЈУНУ

 

ОБНОВА ВОЗНОГ ПАРКА И 2020.

 

За следећу годину је планирана набавка још 50 аутобуса из „Икарбуса” и додатних 30 електричних аутобуса произведених у „Икарбусу”, а чију је производњу преузео кинески партнер. Тако да грађани до септембра 2020. године могу да очекују 374 нова аутобуса на улицама Београда, што је више од 50 возног парка ГСП-а  – најавио је заменик градоначелника.

Он је додао да су БМЦ аутобуси модерни, поседују клима-уређаје, бројаче путника, вај-фај технологију, а са тим перформансама користе се у градском превозу широм Европе. Нови аутубус, како је прецизирао, има 26 седишта и места за 103 путника, и већ данас ће се наћи на линијама 602 и 603.

Директор ЈКП ГСП „Београд” Радиша Момчиловић истакао је да је просечна старост постојећег аутобусног возног парка 11 година и да без набавке нових аутобуса ред вожње не би могао да се поуздано одржава нити да се пружи квалитетна услуга путницима.

– Овом сукцесивном набавком нових аутобуса створиће се бољи услови превоза и већи приход за ГСП и финансијску консолидацију предузећа – указао је Момчиловић.

Амбасадор Турске Танжу Билгич у Београду захвалио је на избору аутобуса турске компаније.

 

Извор: Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x