ВРАБАЦ СЕРВИС СТИЖЕ У ЈУНУ

ВРАБАЦ сервис требало би да почне да саобраћа у јуну, две године пошто је први пут његово увођење најављено за септембар 2017. Становнике пешачке зоне у центру града превозиће четири нова мини возила.

Идеја градских челника била је да се старијим житељима Варош капије на овај начин олакша кретање, као и повратак из набавке.

– Од јуна ће почети коришћење превозног система „врабац“ у пешачким зонама у центру града – рекао је у среду помоћник градоначелника Андреја Младеновић. – Стижу четири електрична возила која ће бити у систему ГСП. Важно је да напоменем да ће ова услуга бити бесплатна, како за све суграђане, тако и за туристе. Уједно, систем потапајућих стубића додатно ће помоћи у лакшем функционисању система „врабац“.

Специјализованим електричним возилима старији суграђани ће бесплатно моћи да се превезу од улице до кућног прага. Возила ће кружити зоном током читавог дана, а до станара ће долазити и по позиву. Служба, направљена по угледу на сервис у Љубљани, имаће списак житеља који имају приоритет у коришћењу ове услуге.

Подсећамо, у току је преуређење Парка војводе Вука на Топличином венцу, а радови на ширењу пешачке зоне у овом делу града требало би да буду готови до 1. септембра. Уједно, то је рок и за завршетак дела радова у Карађорђевој, односно на самој саобраћајници.

– Карађорђева улица биће готова 1. септембра, а након тога почиње реконструкција кеја, која ће се радити током јесени и следеће године – рекао је заменик градоначелника Горан Весић. – Кејом долази велики број туриста, и ту је њихов први сусрет са Београдом. Тренутно радимо урбанистички план за обнову зграде Ђумрукане, где је било прво позориште у Београду. Идеја нам је да на том месту направимо фолклорну сцену где ће групе из читаве Србије свакодневно наступати. Ту ћемо урадити и два лифта, којим ће гости моћи да се попну директно на Косанчићев венац, где тренутно радимо и галерију.

САВСКИ ТРГ 2020.

Заменик градоначелника Горан Весић, који је у среду обишао изградњу стамбеног комплекса Ист сајд на Звездари, рекао је и да је рок за завршетак Трга републике 1. септембар, али да ће се због блокирања радова посао одужити.

Најавио је и да ће се следећег фебруара радити Савски трг, као и да ће следеће године почети реконструкција Кнеза Милоша.

 

Извор: Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x