КОМУНАЛНА МИЛИЦИЈА ДОБИЛА 40 НОВИХ ВОЗИЛА

Четрдесет нових возила представљено је испред Старог двора. 

До данас, Комунална милиција у нашем граду имала је свега девет возила и са новим возилима види се колики је напредак у развијању Комуналне милиције. Милиција ће бити мобилнија, водиће рачуна о комуналном реду и бринути о свему што је у интересу грађана – нагласио је Горан Весић, заменик градоначелника.

Он је рекао да је за наш град Комунална милиција веома важна и да му је драго да је Влада Републике Србије усвојила предлог Града Београда о установљењу милиције, како би се створили услови да се боље и више брине о комуналном реду.

– Од ступања на снагу, она ће моћи да се ефикасније бори против оних који стварају буку, бахато се паркирају, не воде рачуна о пари и мирисима из угоститељских објеката или оних који на било који начин крше комунални ред и стварају додатне проблеме у граду – објаснио је Весић  и додао да ће се Комунална милиција успешније и активније борити и против бесправне градње, те да ће ући у борбу против свих оних који крше закон.

НОВИ ДИЗАЈН И УНИФОРМЕ 

Према његовим речима, милиција је помоћ полицији и биће препознатљива по својим униформама које ће ускоро добити, као и по аутомобилима који су другачијег дизајна од досадашњих.

– Црвену боју су изгласали грађани и то ће бити боја комуналне службе, тако да ће и сви аутомобили милиције изгледати као ова возила данас. Улагаћемо у милицију, ребалансом буџета издвојили смо новац за улагање у софтвер који ће омогућити милиционерима таблет рачунаре са свим шаблонима за прекршаје. Такође, у наредном периоду ћемо уложити и у возила која ће снимати прекшаје у саобраћају – најавио је заменик градоначелника.

Говорећи о тренутном броју комуналних милицијаца, којих је у главном граду нешто мање од 300, Весић је најавио да ће ускоро бити примљено још 60 нових, а да ће се током наредне године у ову службу примити још 300 нових милиционера. 

– Комунална милиција би требало да покрије читаву територију града, а садашњи број то не може да постигне, тако да у појединим приградским општинама грађани никад нису видели комуналног милицајца, као што је то случају у Сопоту, Гроцкој или Обреновцу – рекао је Весић.

 

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x