РАДОВИ НА САВСКОМ ТРГУ МЕЊАЈУ САОБРАЋАЈ

ИСТОРИСЈКИ МУЗЕЈ НА САВСКОМ ТРГУ

Линије градског саобраћаја од сутра па све до 18. децембра, неће саобраћати у делу између улица Немањина и Савска.

Измена траса биће на снази све док трају радови на изградњи и реконструкцији саобраћајнице на ободу Савског трга.

Током радова, веза између Немањине и Савске биће затворена за саораћај. Због тога ће возила са линије 3А до терминуса „Београд на води“ ићи улицама Савска, Дринска, Сарајевска, Хајдук Вељков венац, Балканска, Гаврила Принципа, Михаила Богићевића, Карађорђева, Земунски пут, Булевар Вудроа Вилсона. У смеру ка Кнежевцу саобраћаће улицама Булевар Вудроа Вилсона, Николаја Кравцова, Савска и даље редовном трасом.

Аутобуси са линија 51, 511 и 601 ће у смеру ка Београду на води возити Савском, Дринском, Сарајевском, Хајдук Вељковим венцем, Балканском, кроз улицу Гаврила Принципа, Михаила Богићевића, Карађорђевом и даље редовно.

Нова црпна станица на Савском тргу после вишемесечних провера и пробног рада званично је пушена у рад, после чега напокон следи рушење старе, потврдио је за Политику Горан Весић, заменик градоначелника.

Како прецизира, добио је обећање од компаније „Београд на води”, која финансира реконструкцију Савског трга, да ће саобраћај између Савске и Немањине, и аутомобилски и аутобуски и трамвајски, бити пуштен почетком децембра.

Упитан зашто се тако дуго чека на посао од којег зависи завршетак обнове Савског трга, Весић каже да пробе нове станице, једне од највећих у престоници, трају од августа и да је она пре него што преузме функцију старе морала да се тестира под одређеним условима: – када су ниске, а када високе воде и да је киша која је падала претходних дана помогла да нови објекат коначно проради.

КОНКУРС ЗА ЗЕЛЕНИ ВЕНАЦ НА ПРОЛЕЋЕ

Политика, Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x