КОНКУРС ЗА ЗЕЛЕНИ ВЕНАЦ НА ПРОЛЕЋЕ

КОНКУРС ЗА ЗЕЛЕНИ ВЕНАЦ

Теразије и Зелени венац Фото: Београдске

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће Град Београд овог месеца почети са радовима на уређењу три подземна пролаза на Теразијама који су, каже, деценијама запостављени.

Весић је навео да је у плану да се среди подземни пролаз код хотела „Балкан“, затим код Палате „Албанија“ и код „Игуманове палате“, те да ће радови трајати око три месеца.

„У свим подземним пролазима биће замењене капице, односно надстрешице које су застареле потпуно новим. Више неће бити графита, јер ће нове капице бити заштићене антиграфит бојом“, рекао је Весић за Танјуг.

Заменик градоначелника је рекао да ће у тим подземним пролазима бити замењена сва степеништва, да ће се направити нова рампе за инвалиде, као и да ће сваки од њих имати камере и обезбеђење.

„То значи да ће људи моћи да пролазе кроз њих током ноћи и да се неће плашити тога, као што је сада случај“, казао је Весић.

Весић је подсетио да је у претходном периоду Град уредио неколико подземних пролаза, истичући да су најважнији код палате „Ушће“, Београдског сајма и у Јулија Гагарина.

КОНКУРС ЗА ЗЕЛЕНИ ВЕНАЦ

Најавио је да ће на пролеће Град расписати конкурс за реконструкцију Зеленог венца, јер ће, каже, на основу измена Плана генералне регулације добити јавну намену.

Весић је објаснио да то значи да ће бити уклоњени бесправни објекти који се тамо налазе, те да очекује од архитеката, који ће учествовати на конкурсу да дају предлоге како ће се тај део уредити.

„Биће враћен Видиковац, а сама зграда претвориће се у место за уметнике и биће нова уметничка зона у Београду“, рекао је Весић.

НА СЛАВИЈИ ДВЕ КУЛЕ СА КРОВНИМ ПАРКОМ

Б92

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x