ОБНОВА 30 ФАСАДА НА СТАРОМ ГРАДУ И ВРАЧАРУ

ОБНОВА 30 ФАСАДА

Фото: Архива

На све више старих престоничких здања која су се нашла на списку града за овогодишњу акцију обнове фасада стижу скеле.

Оне су већ постављене на зградама у Десанке Максимовић, Светозара Марковића, Булевару ослобођења… Овогодишњом акцијом обнове спољних зидова зграда у просторним културно-историјским целинама, која је првобитно била најављена за јул, обухваћено је 30 старих здања на две централне општине – 14 на Старом граду и 16 на Врачару.

Како су раније за Политику указали у Секретаријату за комуналне и стамбене послове, фасаде ће се осим у тим улицама, радити и у Краља Петра, Кнегиње Зорке, Господар Јовановој, Риге од Фере, Цара Лазара, Коче капетана, Новопазарској, Мачванској, Светог Саве, Цара Николаја Другог и у Јужном булевару.

Раније у току 2021. у граду су истакли да су престоница и република за обнову вредних градских фасада издвојили 500 милиона динара и да ће бити урађено око 100 спољних зидова.

У току пролећа Секретаријат за комуналне и стамбене послове за „Политику” је потврдио да је одређен списак прве 33 које ће се радити, али он је у међувремену драстично прекомпонован, па и скраћен.

Невезано за градску акцију, заједнице станара или приватни инвеститори ове године прионули су на спољне омотаче зграда у Нушићевој, Цвијићевој, на углу Дечанске и Нушићеве, у Булевару ослобођења, Челопечкој, Сарајевској… Одскора се за обнову припремају и поједине фасаде у Максима Горког, Гаврила Принципа, Мишарској, на Цветном тргу…

ТРИ ЛИСТА ДУВАНА 11 ГОДИНА КАСНИЈЕ – НАСТАВАК РАДОВА

Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

2 Thoughts to “ОБНОВА 30 ФАСАДА НА СТАРОМ ГРАДУ И ВРАЧАРУ”

  1. Edi Šoljica

    Dzabe Novi Sad je lepši.
    Novi sad je Balkanski Beč…. Beograd ima previše mini opština Ovča, Borča, Krnjača, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac i sve to vuče Beograd unazad…..Sopot

    1. Miloš

      Kao prvo, upoređuješ nešto što je neuporedivo, gradić sa velegradom!? Kao drugo, ima mnogo malih gradova po Srbiji koji su lepši od Novog Sada, evo na primer Vrnjačka Banja.

Остави коментар

Хвала што учествујете у дискусији. Ваш коментар је послат на објаву.