ОБНОВА 30 ФАСАДА НА СТАРОМ ГРАДУ И ВРАЧАРУ

ОБНОВА 30 ФАСАДА

Фото: Архива

На све више старих престоничких здања која су се нашла на списку града за овогодишњу акцију обнове фасада стижу скеле.

Оне су већ постављене на зградама у Десанке Максимовић, Светозара Марковића, Булевару ослобођења… Овогодишњом акцијом обнове спољних зидова зграда у просторним културно-историјским целинама, која је првобитно била најављена за јул, обухваћено је 30 старих здања на две централне општине – 14 на Старом граду и 16 на Врачару.

Како су раније за Политику указали у Секретаријату за комуналне и стамбене послове, фасаде ће се осим у тим улицама, радити и у Краља Петра, Кнегиње Зорке, Господар Јовановој, Риге од Фере, Цара Лазара, Коче капетана, Новопазарској, Мачванској, Светог Саве, Цара Николаја Другог и у Јужном булевару.

Раније у току 2021. у граду су истакли да су престоница и република за обнову вредних градских фасада издвојили 500 милиона динара и да ће бити урађено око 100 спољних зидова.

У току пролећа Секретаријат за комуналне и стамбене послове за „Политику” је потврдио да је одређен списак прве 33 које ће се радити, али он је у међувремену драстично прекомпонован, па и скраћен.

Невезано за градску акцију, заједнице станара или приватни инвеститори ове године прионули су на спољне омотаче зграда у Нушићевој, Цвијићевој, на углу Дечанске и Нушићеве, у Булевару ослобођења, Челопечкој, Сарајевској… Одскора се за обнову припремају и поједине фасаде у Максима Горког, Гаврила Принципа, Мишарској, на Цветном тргу…

ТРИ ЛИСТА ДУВАНА 11 ГОДИНА КАСНИЈЕ – НАСТАВАК РАДОВА

Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

2 Коментари
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
Edi Šoljica
Edi Šoljica
2 године пре

Dzabe Novi Sad je lepši. Novi sad… Читај даље »

2
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x