ЈАНДЕКС ОТВАРА ЈОШ ЈЕДНО СЕДИШТЕ, РАЗМАТРА БЕОГРАД НА ВОДИ

ЈАНДЕКС ОТВАРА ЈОШ ЈЕДНО СЕДИШТЕ, РАЗМАТРА БЕОГРАД НА ВОДИ

Београд на води, фото: Београдске.рс

Руска компанија ,,Јандекс“ шири присуство у Србији и планира отварање још једног центра у Београду, сазнаје руски магазин Форбс.

Позната ИТ корпорација је у фебруару ове године имала чак 1000 запослених у Београду, што је сврстава у један од највећих центара изван Русије.

Намера компаније је да Београд претвори у главно европско седиште, пише Форбс.ру.

Јандекс планира да отвори и друго представништво у Београду, кажу извори Форбса, који пише да је отварање новог простора планирано за јесен/зиму ове године, а да је као локација у оптицају Београд на води.

Извори портала Београдске.рс кажу да је ипак вероватнији избор једна од две пословне зграде у близини – Афи кула у комплексу Скајлајн или реновирана зграда Бигз.

Јандекс је у Београду отворио представништво прошле године у лето и закупио простор у комлексу К-дистрикт, али пошто је број запослених убрзо премашио 1000, компанија је почела да разматра додатни простор.

Јандекс није ни потврдио ни демантовао отварање нове канцеларије у Београду.

„Растемо и развијамо се, стога стално разматрамо различите опције за наше ширење“, саопштила је прес служба компаније.

Према речима њеног представника, тренутно у Београду постоји простор које може да прими око 1.000 људи, где могу да раде цели тимови, као и појединачни запослени који су то усагласили са својим руководиоцем у оквиру најављеног комбинованог (хибридног) начина рада.

Јандекс је у децембру 2022. замолио запослене да се врате у своје канцеларије са рада на даљину, а у марту 2023. најавио је прелазак на хибридни начин рада: запослени треба да раде у канцеларији два до три пута недељно, подсећа Форбс.ру.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

КОМПЛЕТНА ЗГРАДА ,,РЕВОЛУЦИЈА“ ИЗДАТА САМО ЈЕДНОМ ЗАКУПЦУ

ДУГА НА ВИЛИНИМ ВОДАМА – НИЧЕ 2300 СТАНОВА КОМПАНИЈЕ УДИ

Форбс.ру

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

4 2 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x