ДВАНАЕСТ ВИЛА ЋЕ СЕ ГРАДИТИ У УЖИЧКОЈ

ДВАНАЕСТ ВИЛА ЋЕ СЕ ГРАДИТИ У УЖИЧКОЈ

Нови стамбени комплекс затвореног типа – кондоминијум градиће се на 1,4 хектара оивичених улицама Ужичком, Крајишком и Качаничком. – Вила „Црногорка” која се налази на том плацу биће порушена

Врачар се још држи, а са Дедиња ће се иселити једна славна „Црногорка”. Вила позната под тим називом биће порушена да би уступила место комплексу од 12 луксузних породичних кућа „високе технолошке опремљености и избалансираним односом приватног и заједничког простора” чију ће приватност чувати високе зелене ограде, пише Политика. Први комшија који ће остати са друге стране тог зеленог комплекса биће Жељко Митровић са објектом који гради надомак Топчидерске звезде.

Положај објеката на парцели Фото: Беоинфо

Урбанистички пројекат (УП) којим је то предвиђено биће до 12. априла на јавној презентацији у згради Градске управе у Улици 27. марта 43–45.

Њега је наручио инвеститор будућег луксузног кварта „Принцес парк” из Земуна, а документ који претходни издавању локацијских услова израдио је биро за пројектовање „Урбо интегра” из Београда. Аутори идејног решења будућег комплекса од око 16.000 квадратних метара су архитекте Александар Суџуковић и Радмила Ћебић.

ПРОМЕНАДА КРОЗ НАСЕЉЕ

На свакој парцели веће површине од 2.000 квадратних метара планирана је изградња по две породичне виле. Све оне пројектоване су тако да у зависности од позиције објекта и нивоа гараже имају подрум или сутерен приземље, први и повучени спрат.

– Свака вила има засебни део дефинисан зеленом оградом, као и дворишни намењен искључиво власнику виле. Припадајући простор око виле чини улазни део са зеленилом, бочни са зеленим површинама и растињем, и задњи део у којем се формира двориште, простор за роштиљ, игру, врт… – наведено је у УП-у за изградњу грађевинског комплекса са 12 вила на Савском венцу.

Један од планираних објеката Фото: Беоинфо

Комплекс има карактер приватног простора са контролисаним улазом. Вилама и заједничком помоћном објекту може се приступити колским путем кроз заједничку гаражу.

Она има два улаза – излаза, као и лифтовски приступ из Ужичке. У гаражном делу комплекса биће технички и простор за паркирање, затворена гаража за два возила са сваку од вила, перионица аутомобила и лифт.

– Унутар комплекса планирана је основна подужна веза „централна променада”, првенствено је пешачка, али је пројектована као колско-пешачка ради могућности проласка интервентних или путничких возила у хитним случајевима.

Та интегрисана улица планирана је са једносмерним кретањем возила у смеру од Ужичке ка Качаничкој улици – пише у УП-у којим је предвиђено 54 паркинг-места од којих ће 24 бити у 12 затворених гаража (боксова) и 30 слободних паркинг-места, од чега су четири резервисана за особе са инвалидитетом.

Израду плана детаљне регулације (ПДР) за део блока између улица Ужичке, Крајишке, Качаничке и Иличићеве у eлитном делу Београда иницирала је компанија „Дека инжењеринг”, а одлуку о томе усвојили су градски одборници фебруара прошле године. Уместо тог планског документа, приступило се изради урбанистичког пројекта који је основ за градњу комплекса са 12 породичних вила и чија јавна презентација почела, преноси Политика.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ВИКТОРИ ГАРДЕНС – КОМПЛЕКС СА ПРЕКО 1200 СТАНОВА НА ЧУКАРИЦИ

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА НАЦИОНАЛНОГ СТАДИОНА

Политика, Беоинфо, Београдске

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x