ХОТЕЛ ,,ДОМ“ ПРОДАТ, МЕДИЈИ ОТКРИЛИ ВЛАСНИКА

Хотел „Дом“ у Улици краља Милутина 54, на углу са Пастеровом улицом, продат је јуче фирми Рамид д.о.о. за 4,1 милион евра на јавној лицитацији.

За овај објекат било је чак 10 заинтересованих купаца, па је цена скочила више него дупло у односу на почетну.

Лицитација је одржана у Скупштини града, а за разлику од неких претходних, ово надметање је потрајало, будући да је више купаца било спремно да добро плати за ову грађевину.

 

ХОТЕЛ ,,ДОМ“ КУПИЛА ЖЕНА ЗВОНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА, ПРЕНОСЕ ПОЈЕДИНИ МЕДИЈИ

 

Сувласница компаније “Рамид” је Љиљана Божовић, супруга бизнисмена с Косова Звонка Веселиновића, преноси Нова.рс.

Љиљана Божовић је, према подацима из Агенције за привредне регистре, власница 50 одсто компаније, док друга половина припада Бојани Томашевић. Законски заступник компаније Рамид је Владимир Томашевић, један од сувласника кладионица Моззарт. Сем имена Владимира Томашевића, предузећа Рамид и Моззарт повезује и иста улица у којој су смештена њихова седишта. Рамид је на Зрењанинском путу 84ф, док је Моцарт на Зрењанинском путу 84ц.

У реализацији овог посла је, како наводи Центар за локалну самоуправу, учествовао и адвокат Игор Исаиловић, познат по учешћу у многим пословима представника власти, пре свега оних везаних за Синишу Малог.

 

ХОТЕЛ ЈЕ ТРЕБАЛО ПРЕНАМЕНИТИ У КОВИД БОЛНИЦУ, СМАТРАЈУ У ИНИЦИЈАТИВИ НЕ ДАВИМО БЕОГРАД

 

,,Поводом оглашене продаје Хотела “Дом” који се налази у непосредној близини Клиничко-болничког центра Србије, Не давимо Београд предлаже да се у складу са препорукама стручњака и доктора из иницијативе Уједињени против ковида овај објекат искористи за смештај оболелих од Корона вируса.

Предности овог решења су што собе у овом хотелу имају по један или два лежаја, свака соба има купатило (те лакше се одржава хигијена), хотел је ближи лекарима из Клиничко болничког центра Србије који могу да обиђу пацијенте и уколико се погорша здравствена слика, они могу брзо бити пребачени на лечење у болницу“, наводи се у саопштењу Иницијативе.

Зграда данашњег хотела „Дом“ изграђена је 1929. године као „Југословенски учитељски дом“ и била је намењена за пријем учитеља и њихове деце. Временом, намена је мењана, да би је преузео Синдикат учитеља након Другог светског рата. Од 1963. године урађена је адаптација за потребе синдиката радника друштвених делатности Југославије.

Хотел се налази на атрактивној локацији, у близини Славије, Карађорђевог парка и бројних амбасада. Пословна зграда површине је 1.600 квадрата, на два спрата, објекат од 70 и од 12 квадрата.

 

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФОНТАНА НА ЦВЕТНОМ ТРГУ ДО ФЕБРУАРА 2021.

 

Београдске.рс, Нова.рс, Новости.рс, Не давимо Београд

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x