КИЋЕЊЕ БЕОГРАДА ПОЧЕЛО УПРКОС СИТУАЦИЈИ С КОРОНОМ

НОВОГОДИШЊА РАСВЕТА У БЕОГРАДУ

Кићење Београда Фото: Архива

Постављање новогодишње расвете почело је 1. новембра и трајаће око 40 дана, изјавио Горан Весић.

Заменик градоначелника је најавио да ће најужи центар града засијати већ између 15. и 20, док ће свих десет градских општина имати новогодишњу расвету до 30. новембра.

Како је рекао, најкасније до 10. децембра новогодишњу расвету имаће и центри приградских општина.

– Ове године одлучили смо да са пуштањем новогодишње расвете не почнемо раније јер немамо тако пуно туриста као протеклих година. Расвета је важан део новогодишње атмосфере и један од разлога због којег туристи долазе у наш град. Мислим да је, због ситуације са ковидом-19, примерено да се новогодишња расвета пусти месец дана касније. Имаћемо новогодишњу атмосферу, а у целој овој ситуацији ипак се радујемо новој години – истакао је Весић.

Он је рекао да месечни рад комплетне новогодишње расвете кошта око 600.000 динара, односно око 5.000 евра.

– Прошле године новогодишња расвета је светлела три месеца и рачун је био око 15.000 евра. Реч је о ЛЕД расвети која је штедљива и то је заиста мали трошак у односу на ефекат који се добије – прецизирао је Весић.

 

КИЋЕЊЕ БЕОГРАДА И ОРГАНИЗОВАН НОВОГОДИШЊИ ДОЧЕК ЗАВИСЕ ОД КОРОНЕ

 

Говорећи о програму за прославу Нове године, заменик градоначелника је рекао да ће он зависити од епидемиолошке ситуације.

– Какве ће мере бити на снази зависи да ли ће у граду на тим програмима моћи да се окупи сто, петсто или хиљаду људи. Нећемо оставити грађане без новогодишњег програма.

Ми, иначе, спремамо занимљив програм под називом „Разгледница из Београда“ на неколико места у граду. Уколико не буде могао да буде присутан већи број грађана, програм ће бити емитован на ТВ или онлајн.  – Сви ће моћи да га виде истакао је Весић.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ:МУЗЕЈ ГРАДА БЕОГРАДА: КОНКУРС ДО КРАЈА ГОДИНЕ, 20 МИЛИОНА ЕВРА ЗГРАДА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x