ДЕЛТА БИ ИПАК ДА КУПИ ,,САВА ЦЕНТАР“. ЈУТРОС СТИГЛА ПОНУДА

САВА ЦЕНТАР

Делта холдинг предао је јутрос, на самом истеку рока, понуду за куповину „Сава центра”.

Јавно отварање понуда заказано је за 9. новембар, када би требало да буде познато ко ће постати нови власник конгресног центра у Новом Београду.

„Делта” је понудом потврдила спремност да прихвати цену од 17,5 милиона евра и обавезна улагања од 50 милиона евра, који су постављени као услов у јавном конкурсу.

Према процени страних консултаната које је ангажовала „Делта”, инвестиција за реновирање Сава центра биће већа од 60 милиона евра, наведено је у саопштењу те компаније.

– Цена коју је тендером предвидео град Београд изузетно је висока и верујемо да је то разлог што се током целог поступка продаје до сада није јавио ниједан заинтересовани инвеститор изузев наше компаније − каже Живорад Васић, виши потпредседник Делта Холдинга.

Делта се, како тврди, као потенцијални инвеститор, обавезује на очување архитектуре објекта и његовог спољашњег изгледа, као и на задржавање постојеће намене.

Протеклих недеља у појединим домаћим медијима се појавио оглас о свим користима које би Београд добио уколико би ,,Делта“ купила ,,Сава центар“.

Тиме је наговештено да та компанија озбиљно намерава да уђе у трку за конгресни центар.

Његовом куповином би се направила рачуница у којој би хотелски комплекси које Делта поседује у Београду и најближем окружењу ,,Сава центра“ били подршка конгресном туризму.

„Спремни смо да реконструкцијом задржимо изглед и намену, а да унутра створимо један нови Сава Центар, који ће укључити савремене дигиталне комуникације, ресторане и кафиће, рент-а-цар агенције и услуге туристичких водича, односно све оно што гост очекује да добије у једном модерном конгресном центру. То је услов да Београд поново постане најважнија дестинација за пословне и културне догађаје у овом региону, са скуповима за више од 5.000 гостију и свим користима које такви догађаји доносе Београду, његовој привреди и становницима“, каже Живорад Васић.

Делта Холдинг је водећи регионални инвеститор у области некретнина.

У свом портфолију има хотеле Краун Плаза (архитектонски спојен са Сава Центром), Холидеј Ин Београд и Интерконтинентал Љубљана. У завршној фази израдње налазе се Индиго Хотел у Београду и пословна зграда Делта Хоусе у непосредној близини Сава Центра. Делта Холдинг је од оснивања у Србији инвестирао око 2,5 милијарде евра.

 

Београдске.рс, Политика, Б92

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x