ФОНТАНА НА ЦВЕТНОМ ТРГУ ДО ФЕБРУАРА 2021.

Фонтана на Цветном тргу Фото: Беоинфо

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да су припремни радови за изградњу фонтане на платоу код Цветног трга почели ових дана. Изградња ће трајати до краја фебруара у зависности од временских услова. 

Фонтана на Цветном тргу
Фонтана на Цветном тргу

Он је навео да је инвеститор је Град Београд, односно Секретаријат за комуналне и стамбене послове, а донатор компанија „Водавода” д.о.о. Мионица.

– Фонтана ће бити површине четрдесет квадратних метара, а биће састављена од две целине. Једна је плато са вертикалним млазевима између којих може и да се пролази. Друга се састоји од камених кубуса и пет малих базена различитих димензија са плитком водом. Фонтана је пројектована као преливна, а млазнице ће бити у три реда са по шест, пет и четири млазнице које ће бити постављене наизменично. Режим рада предвиђа могућност подешавања висине млазева од 30 до 120 центиметара – прецизирао је Весић.

Он је посебно нагласио да ће се ова јединствена фонтана налазити искључиво на бетонском делу Цветног трга.

– То је веома важно јер на тај начин неће бити угрожено дрвеће и постојећа зелена површина – истакао је заменик градоначелника.

 

Фонтана

Цветни трг је реконструисан пре неколико година. Тада је денивелисан, са другачијим поплочањем, а највише критика грађана било је због велике бетонске површине у Улици краља Милана.

Беоинфо

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: BW SCALA, ЛИБЕРА И СОЛЕ – НОВЕ ЗГРАДЕ У БЕОГРАДУ НА ВОДИ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x