90 МИЛИОНА ЋЕ ПЛАТИТИ ДА УЛЕПШАЈУ СЛИКУ О ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ

(Фото: Беоинфо)

 

Град Београд спреман је да плати 90 милиона динара за медијску кампања како би се повећало поверење грађана и променила слика о јавном превозу.

Кампања подразумева: израду спотова за ТВ, визуала за оглашавање и инсертације у штампаним медијима, за оглашавање на билбордима и интернету са порукама корисницима јавног превоза у Београду.

Циљна група су мушкарци, жене и деца од седам до 70 година.

Оквирни споразум се закључује на процењену вредност јавне набавке која износи 75.000.000,00 динара без ПДВ -а, односно 90.000.000,00 динара са ПДВ-ом.

Граг Београд односно Секретаријат за саобраћај је предвидео да се инсертација и оглас нађу у Српском телеграфу, Информеру, САТ-у, Блицу, Алоу, Куриру и у 24 сата.

Понуђачи треба да доставе и понуду за закуп секунди и израду спотова на телевизијама О2, Прва и Пинк, при чему је Град детаљно навео у којим емисијима и колико емитовања би желео. При том, највише емитовања, осам, се тражи у Емисији 22 на Пинку.

У расписаној јавној набавци „Медијски пласман” наводи се да корисници јавног превоза нису довољно обавештени о спроведеним активностима на унапређњу квалитета услуге јавног превоза.

Мали број корисника редовно плаћа превоз. Од 717.998 запослених грађана, колико је просечно било у Београду 2018.године, само 114.429 запослених је месечно куповало претплатне карте за јавни превоз, иако према подацима из Мастер плана саобраћајне инфраструктуре Београда – Смарт план, јавни линијски превоз користи око 47,9% корисника.

То говори да више од 200.000 запослених користи јавни превоз, а не плаћа карту, услед чега град Београд губи 600 милиона динара месечно, односно преко 7 милијарди динара на годишњем нивоу (више од 750.000 евра), наводи се у документу јавне набавке.

Град Београд додаје и да је циљ ове кампање је да комуникацијом са корисиницама повећа приход од продаје карата како би јавни превоз у Београду постао квалитетнији и бољи, репрезентативан и препознатљив.

 

Београдске.рс, Нова економија

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x