ОГЛАШЕНА ПРОДАЈА МАРИНЕ ДОРЋОЛ

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда објавила је оглас о отуђењу грађевинског земљишта на локацији „Марина Дорћол“. Почетни износ цене на јавном надметању биће 3,8 милијарди динара, колико износи процењена тржишна вредност земљишта на локацији површине 4 хектара. Поред износа који буде постигнут на јавном надметању, у буџет града биће уплаћен и допринос за уређивање грађевинског земљишта који ће будућем инвеститору бити обрачунат за објекте које планира да гради. Пријаве за учешће се подносе до 12. септембра, док ће се јавно надметање одржати следећег дана у Дирекцији.

Према плану детаљне регулације локација се налази у зони предвиђеној за комерцијалне делатности и становање, а поред ових објеката обавезна је и изградња уређених зелених површина са дрворедом, које морају бити у јавном коришћењу.

Максимална бруто површина објеката који се граде на локацији је 76.000 квадратних метара. На техничку документацију за све објекте и садржаје који се буду градили сагласност ће давати Комисија за планове Скупштине града Београда. Такође, будући инвеститор ће морати да се придржава услова надлежних институција у погледу заштите околине споменика културе Термоелектрана „Снага и светлост“, како се не би угрозиле њене вредности.

Град Београд ће, преко Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда, обезбедити приступ комплексу преко две јавне саобраћајнице које су планиране са западне стране комплекса, док ће обавеза инвеститора бити да изгради све комуналне инсталације у оквиру комплекса ради повезивања са јавном инфраструктуром. Обавеза инвеститора ће бити да изгради обалоутврду око планираног базена марине/привезишта и уреди привезиште за чамце, које ће потом предати Граду Београду, као и да о свом трошку реконструише кран старе централе и црпну станицу.

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда раскинула је пре две године уговор са дотадашњим закупцем једне од најскупљих градских локација. Земљиште је дато у закуп 2006. године ради изградње комерцијалног и стамбеног простора, са спортским објектом, пратећим саобраћајницама, као и пешачким и зеленим површинама. Решењем градоначелника из 2016. године инвеститору је престало право закупа и годину дана касније закупац је споразумно раскинуо уговор са Дирекцијом, чиме је град могао да започне активности на припремању локације за садашњи оглас о отуђењу.

 

Беоланд

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x