ДЕЛТА НЕ ОТКРИВА ПЛАНОВЕ ЗА БЛОК 20

Продаја имовине предузећа Рад у стечају заказана је за 25. децембар 2023.

Фото: Гугл

​Уколико би компанија Мирослава Мишковића купила парцеле и објекте које продаје ЕПС између улица Владимира Поповића, Милентија Поповића и Земунског пута, у свом власништву би имала некретнине између „Хајата” и Сава центра

„Не објављујемо пословне одлуке”, овако је „Делта холдинг” одговорио на питање листа Политика да ли су заинтересовани за куповину грађевинског земљишта и објеката у новобеоградском Блоку 20, тик поред недовршене некадашње „Радове” зграде, која је крајем прошле године постала део царства некретнина компаније Мирослава Мишковића.

То свакако не значи да „Делта” одавно није бацила око на све те непокретности на подручју оивиченом улицама Владимира Поповића, Милентија Поповића и Земунским путем, које је недавно огласила на продају „Електропривреда Србије АД Београд” и „Електродистрибуција Србије ДОО Београд”. И смислено би било да их купи, будући да практично поседује новобеоградске блокове 19 и 20, односно објекте од „Хајата” до Сава центра, пише Политика.

ОТВАРАЊЕ ПОНУДА 12. МАРТА

Следећег месеца, 12. марта, за када је заказано отварање писмених понуда, знаће се да ли ће „Делта” постати нови власник парцела од 5.424, 5.016, 1.741 и 428 квадратних метара, као и непокретности у изградњи на том земљишту у Блоку 20 – енергетско-пословни објекат А и Б, објекат гараже Ц, објекат склоништа Д и објекат Е (који чине колско-пешачка саобраћајница, паркинг-места, слободне и заједничке површине).

– Из продаје се изузима електроенергетски део објекта А, трафостаница 110/10 KV, која се налази у централном делу објекта и заузима етажу подрума, приземља и мезанина, са површином од 2.601,43 квадратна метра и припадајућим вентилационим каналима који се простиру до крова. „Електродистрибуција Србије ДОО Београд” остаје искључиви инвеститор на ТСнаведено је у огласу објављеном пре десет дана.

Та имовина се продаје у виђеном стању по почетној цени од 48.536.127 евра.

Последњи објекат који је „Делта” купила у Блоку 20, крајем децембра прошле године и 40 дана после отварања реконструисаног Сава центра, била је „Радова” зграда, преко пута НБГП апартмана, бивших „Генексових” апартмана и у близини „Делта хауса”, „Краун плазе” и плаца који је годинама ограђен.

На њему би требало да зида и хотел „Интерконтинентал” у оквиру „Делта дистрикта”, чије отварање та компанија сада најављује за 2026. годину.

Пре петнаестак година је на тој локацији преко пута „Хајата” планирала да подигне „Делта тауер” 144 метра висине са 36 спратова. План да гради кулу свега неколико стотина метара удаљену од пословног центра „Ушће” помрсила је студија високих објеката. Тај документ је све до априла 2014. ограничавао спратност зграда и, да је пре 10 година зидала „Делта тауер”, компанија би могла да рачуна само на 50 метара високо здање. Захваљујући пројекту „Београд на води”, због којег је студија укинута, такво ограничење више не постоји, тако да ће се и објекти „Делта дистрикта” винути у висине.

Политика

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

У ВИШЊИЦИ СЕ ПЛАНИРА КОМПЛЕКС ЕСПЕРАНЦА ОД ПРЕКО 1000 СТАНОВА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

5 1 глас
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x