ПРЕКОПУТА АДЕ У ПЛАНУ СТАНОВИ И КОМЕРЦИЈАЛНИ ОБЈЕКТИ

ПРЕКОПУТА АДЕ У ПЛАНУ СТАНОВИ И КОМЕРЦИЈАЛНИ ОБЈЕКТИ

Фото: Урбанистички центар

Прекопута Аде Циганлије у простору између улица Радничка, Кировљева и Висока планирана је изградња станова и комерцијалних садржаја.

Због тога је дошло до измене и допуне Плана детаљне регулације за просторно културно-историјску целину Топчидер прва фаза, а на иницијативу предузећа „Беогума” д.о.о. из Београда.

Осим стамбено-комерцијалних садржаја изградиће се и нове комунална и саобраћајна инфраструктура.

Парцела уз Радничку од преко 1.270 м2, намењена је изградњи комерцијалних садржаја.

Планира се 6.153 м2, што је двоструко више од тренутне површине заузете постојећим објектима на тој локацији прекопута Аде Циганлије.

Станови ће заузимати скоро 18.500 м2, уместо садашњих 3.200 м2, а предвиђено је и да број становника буде повећан са 87 на 622.

Пошто је овај део под заштитом градског Завода за заштиту споменика културе града Београда, јер је културно добро од изузетног значаја и обухвата просторно културно-историјску целину „Топчидер”, потребно је за сваку појединачну локацију прибавити посебне услове Завода, за техничке мере заштите археолошких културних слојева на том подручју.

Тродимензионални приказ будућих објеката, Фото: Урбанистички центар

ТРЕНУТНО СТАЊЕ НА ТЕРЕНУ

Границом плана обухваћене су постојеће површине јавне намене – саобраћајне површине и површине осталих намена – становање и комерцијални садржаји.


Поред постојећих стамбених објекта, на терену је изведена и непланска саобраћајница која их опслужује. Највећи део обухвата прекривен је неуређени терен прекривен самониклим растињем.

Саобраћајно решење је дефинисано важећим планским документом ‐ Планом детаљне регулације за просторно културно‐историјску целину Топчидер I фаза – Радничка улица, општина Чукарица („Службени лист Града Београда”, број 68/13). Овим документом, у оквиру обухвата су планиране саобраћајне површине С6 – улица Висока и С5 – Радничка ‐ Радничка прилаз и њихова регулација биће задржана.

У обухвату Измена и допуна плана налазе се саобраћајнице Радничка (део везе са Савском магистралом – Радничком), Радничка – прилаз и Висока. Радничка улица је на делу од Лазаревачког друма до Савске магистрале у рангу улице другог реда, док су Радничка‐прилаз и Висока (део у обухвату) део секундарне уличне мреже.

Допуне и измене плана је урадио „Урбанистички центар”, а јавни увид траје до 08. марта у Градској управи.

Беоинфо

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ТРИ КУЛЕ ОД 100 МЕТАРА ПОРЕД ГАЗЕЛЕ

ПРОДУЖЕН ТЕНДЕР ЗА БУЛЕВАР ПАТРИЈАРХА ПАВЛА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

5 1 глас
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x