БЛОКУ 37: БАГЕРИ И ГРАЂАНИ НА ПАУЗИ 24 ЧАСА

Блок 37

Блок 37- до сутра ће трајати пауза у радовима. Грађани који су протестовали и инвеститор који је почео градњу били су за истим столом уз посредовање заменика градоначелника Горана Весића.

Састанак су иницирали станари Блока 37 који се противе градњи пословне зграде у Булевару Милутина Миланковића.

– Уложили смо заиста велики напор, састанак је трајао два сата и оно што смо успели да се договоримо је да се у наредних 24 сата обуставе све активности на тој локацији. Нити ће инвеститор покушати да гради нити ће станари протестовати, а сутра ћемо поново имати састанак овде како бисмо наставили разговоре и тражили нека решења која би била у интересу свих, и станара и инвеститора и Града Београда – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је додао да верује да може да се нађе такво решење, те да за то постоји добра воља. 

– Да ли ћемо успети, у овом тренутку не знам, али већ је велика ствар то што смо сели да разговарамо и што само тако можемо да решавамо заједничке проблеме и учинимо да овај наш град буде бољи за све људе и да напросто једни друге боље разумемо – рекао је Весић, додајући да је показано веће разумевање него што је постојало пре овог састанка.

Састанак грађанки и грађана са представницима града и инвеститора Фото: Беоинфо

Састанак грађанки и грађана са представницима града и инвеститора Фото: Беоинфо

– Састанак је трајао јако дуго, био је интензиван и буран. То је и доказ да је Град морао да буде медијатор оваквог састанка јер не бисмо направили никакве помаке да смо се сами нашли са инвеститором. Обриси договора се појављују, мада тренутно нико није задовољан тиме, али смо се договорили да се видимо за 24 сата и пробамо да направимо додатни прогрес, тако да се надамо заједничком решењу – рекао је Поповски.

ИНВЕСТИТОР СПРЕМАН ЧАК И ДА КУПИ СТАНОВЕ

Представник инвеститора Небојша Перовић рекао је да су до сада показали изузетно добру вољу у разрешењу спорне ситуације и да она законски није спорна, већ да је то једноставно протест грађана. 

– Више дана до сада нисмо радили и то је велика финансијска штета. Прихватили смо да још један дан не радимо да бисмо дошли до решења. Сматрамо да би требало да решење буде онакво какво је законом регулисано, али уколико је то у интересу свих, ту се може постићи неки договор. Уколико је нужно, спремни смо да купимо станове ако су станари спремни да их продају, јер дубоко верујемо у наш пројекат и да ће он унапредити град Београд. Ако дођемо до трећег решења, верујем да ћемо и то прихватити – закључио је Перовић.

БЛОК 37: КАКО ЈЕ СВЕ ПОЧЕЛО?

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x