КОНКУРС ЗА СПОМЕНИК ДИАНИ БУДИСАВЉЕВИЋ

Конкурс за споменик Диани Будисављевић расписан.

Град Београд и Историјски архив Београда у сарадњи са Удружењем архитеката Србије, расписали отворени, пројектни, једностепени, анонимни вајарско-архитектонски конкурс за идејно решење изгледа јавног спомен обележја Диани Будисављевић у Београду.

Споменик Диани Будисављевић подиже се у оквиру Парка Диане Будисављевић који се налази на простору Савског кеја уз Карађорђеву улицу, на потезу Бранков мост – Бетон хала.

Место за подизање јавног спомен обележја Диани Будисављевић јесте зелена уређена површина.

Конкурсом се од уметника тражи да предложена решења јавно спомен обележја треба да буду оригинална, естетски примерена лику и делу Диане Будисављевић. Ликовни израз јавног спомен обележја треба да концепцијски и визуелно јасно упућује на симболику дела Диане Будисављевић, али и свеукупно да дају специфичан тон и амбијенталну слику целокупног простора парка који и носи име Диане Будисављевић.

Предложена решења треба и да допринесу повећању атрактивности предметног простора у смислу експлицитног културног дијалога са корисницима простора.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: БВ СКАЛА – ПРОДАТ 3000. СТАН У БЕОГРАДУ НА ВОДИ

Обликовање јавног спомен обележја Диани Будисављевић треба да буде у духу времена у којем настаје, као и да естетика споменика буде примерена поруци коју треба да искаже.

Рок за предају радова је 21. септембар 2021. године.

Из града су позвали наше уметнике да учествују на конкурсу за идејно решење изгледа споменика Диани Будисављевић.

,,Подизањем споменика великој хероини, остаће неизбрисив траг једног тешког времена, у којем су јунаци били људи са великим срцем и чистом душом. Каква је била Дијана“, навео је Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x