НЕЋЕ БИТИ ДЕПОНИЈА ЗА ОДЛАГАЊЕ ГРАЂЕВИНСКОГ ОТПАДА У ПРЕСТОНИЦИ

БАРА РЕВА

Главни градски урбаниста Марко Стојчић изјавио је да у престоници неће бити депонија за одлагање грађевинског, већ да су плански одређене три локације за прераду.

Он је прецизирао да је грађевински отпад потребан за насипање путева или друге сличне радове, као и то да интерес града није формирање нових депонија за било коју врсту отпада.

– У граду постоје три планске локације за рециклажу грађевинског отпада.

Једна локација је у насељу Умка, друга ка насељу Сланци и трећа код поменуте баре Рева.

 

Свака од три локације је плански дефинисана и понављам да ниједна од њих није депонија, већ привремена позиција за рециклажу неопасног грађевинског отпада – навео је Стојчић за Београдску хронику.

Он је истакао да је проблем општа култура грађевинаца који одлажу грађевински отпад на површинама које нису предвиђене за ту намену. То је, како је рекао, недопустиво и све надлежне инспекције, као и Комунална милиција укључене су у тај проблем.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРИ ЛИСТА ДУВАНА 11 ГОДИНА КАСНИЈЕ – НАСТАВАК РАДОВА

– Најдуже за три месеца ћемо увести врло строгу контролу с јасним доказима где је завршио грађевински отпад, да ли је прерађен или није.

Буквално ћемо знати адресу где је завршио отпад са једног објекта – најавио је главни градски урбаниста.

Он је најавио расписивање конкурса за будући изглед 17 метро станица прве линије метро система у Београду.

– Што се тиче будућег изгледа метро станица, апсолутно је све отворено, нећемо их прејудицирати. Уздамо се у архитектонску струку наше земље, док ћемо са Друштвом архитеката Београда расписати јавни конкурс на коме ће сви имати право учешћа и када ће стручна комисија изабрати најбоља решења – закључио је Стојчић.

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x