СТЕФИАЛ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА ГРАДИЋЕ ВИШЕСПРАТНИЦЕ НА СЛАВИЈИ

СТАНОВИ НА СЛАВИЈИ

Фото: Илустрација (вредности на слици су приближне у сврху ликовног приказа)

Стефиал д.о.о је компанија која је наручила израду елабората о могућој градњи вишеспратница код Славије.

Између Трга Славија, парка Мањеж и зграде Народне банке у Београду планира се изградња зграда које би биле намењене становању и пословању.

Компанија „СТЕФИАЛ“ д.о.о, у власништву бившег фудбалског репрезентативца и актуелног тренера ФК Црвена Звезда, Дејана Станковића.

Како је за Нову економију потврдио директор компаније Драган Руварац, „СТЕФИАЛ“ је и инвеститор пројекта.

Он је оценио да је тај део тренутно „ругло града“, а да је у плану да се гради екскулузиван, модеран комплекс, са зеленилом и зеленим терасама.

СТЕФИАЛ би да гради објекте на делу који означен жутом бојом. Исечак из елабората.

Фото: Део који је предмет елабората. У жутом пољу ће се налазити планирани комплекс.

Каже и да ће за тај део бити расписан међународни јавни конкурс где ће моћи да се пријаве архитекте из целог света.

Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове, наиме, огласио је рани јави увид поводом израде Плана детаљне регулације блока између улица Немањине, Светозара Марковиц́а, Краља Милана и Краља Милутина.

Површина обухваћена планом износи око 1,9 хектара, а потенцијално би могла да буде искоришћена за мешовите градске центре (стамбено-пословне зграде) и проширење мреже саобраћајница.

„У ОДНОСУ НА ЗНАЧАЈ И ПОТЕНЦИЈАЛ ЛОКАЦИЈЕ, ПРОСТОР СЛАВИЈЕ ЈЕ НЕАДЕКВАТНО ИСКОРИШЋЕН, НЕЈАСАН И НЕДОВОЉНО ПРЕПОЗНАТЉИВ“, ПИШЕ У ДОКУМЕНТАЦИЈИ.


Североисточни део блока, између улице Краља Милана и интерне саобраћајнице, планиран је за зону мешовитог градског центра, са зградама до девет спратова где би више етаже биле предвиђене за становање.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРИ ЛИСТА ДУВАНА 11 ГОДИНА КАСНИЈЕ – НАСТАВАК РАДОВА НА ГРАДЊИ ПОСЛОВНЕ ЗГРАДЕ КОД СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ

Приземље је, како пише, обавезно намењено „делатностима ширег спектра“, односно локалима за издавање, а као потенцијалне намене за тај простор у елаборату се наводе трговина, пословање, угоститељство, занатске услуге, предшколске установе капацитета до 30 деце, здравствене установе, сале за рекреацију, гараже и слично.

У постојећим објектима који се налазе на потезима мешовите намене у плану је трансформација приземља, сутерена и евентуално осталих етажа у пословне и јавне садржаје, док су на неизграђеном делу овог блока предложене нова зграде.

На подручју плана налази се и зграда Народне банке Србије, која се неће мењати.

Приступ планираним објектима у делу блока према улици Краља Милана потребно је обезбедити са интерне саобраћајнице на коју се може приступити искључиво из улица Краља Милутина и Светозара Марковића, пише у елаборату.

„ИНТЕРНА ПРОТИВПОЖАРНА САОБРАЋАЈНИЦА ПРОЛАЗИ СРЕДИНОМ БЛОКА И ПОВЕЗУЈЕ УЛИЦЕ СВЕТОЗАРА МАРКОВИЋА И КРАЉА МИЛУТИНА. УЛИЦА РАЗДВАЈА ЗОНУ МЕШОВИТИХ ГРАДСКИХ ЦЕНТАРА И КОМЕРЦИЈАЛНУ ЗОНУ, А У ПОСТОЈЕЋЕМ СТАЊУ ПРЕДСТАВЉА И ЈЕДИНИ ПЕШАЧКИ ПРОЛАЗ КРОЗ БЛОК“.

План је на јавном увиду од 21. јуна до 5. јула у згради Градске управе Београда.


Беоинфо, Нова Економија

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x