ЈОШ БЕЗ РЕШЕЊА ЗА БЛОК 37

Још без решења у Блоку 37, где већ неколико недеља инвеститор покушава да отпочне градњу пословне зграде, у чему га спречавају грађани, који траже да плац остане зелена површина.

У Блоку 37 још нема решења за тренутну ситуацију у којој су сви незадовољни – и инвеститор и грађани и град.

Одржана је друга рунда преговора између инвеститора и представника станара Блока 37 са циљем изналажења могућег решења за изградњу пословног објекта.

Две стране данас нису успеле да постигну договор. Инвеститор је понудио да смањи спратност зграде према урбанистичком плану из 2016. године, што значи да би зграда имала за две трећине мању квадратуру, уз услов да за разлику буде обештећен од стране Града Београда, саопштио је Горан Весић после састанка.

Грађани су са друге стране инсистирали на решењу које подразумева да на предметној парцели не буде никакве изградње комерцијалне природе већ да остане зелена површина.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: БВ СКАЛА – ПРОДАТ 3000. СТАН У БЕОГРАДУ НА ВОДИ

Због тренутне немогућности да се постигне договор и једне и друге замолио сам да се данас уздрже од било каквих активности.То значи да инвеститор не започиње радове, а да грађани не одржавају протесте. Надам се да ћемо доћи у ситуацију да у разговорима са инвеститором пронађемо адекватно решење које би задовољило обе стране, наводи заменик градоначелника на званичној ФБ страници.

Да подсетимо, састанак су иницирали станари Блока 37, како би се нашло решење, пошто не желе да дозволе градњу пословне зграде у Булевару Милутина Миланковића. Они сматрају да би површина коју је инвеститор Дурст доо оградио и спремио за градњу, требало да остане зелена јавна површина.

Београдске, ФБ/Горан Весић

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x