ПЛАТО ИСПРЕД ЦРКВЕ СВЕТОГ МАРКА ПЕШАЧКА ЗОНА

ПЛАТО ИСПРЕД ЦРКВЕ СВЕТОГ МАРКА

Плато испред Цркве Светог Марка Фото: Беоинфо/архив

Плато испред цркве Светог Марка биће преуређен у пешачку зону, а радове ће финансирати ЈП Пошта Србије и Телеком.

То је договорено на састанку челних људи ЈП „Пошта Србије“ и „Телеком“ са патријархом српским Порфиријем.

Планирано је да новим пројектом плато испред цркве Светог Марка буде преуређен у пешачку зону, наводи се у саопштењу „Поште Србије“.

„Жеља нам је да заједнички са нашом Црквом уредимо плато испред и око цркве Св. Марка. Тај плато би добио потпуно нов изглед и био би на понос свих грађана. Пројекат ће израдити град Београд, а на основу захтева Српске православне цркве, док би Пошта и Телеком тај пројекат финансирале“, рекао је в.д. директора ЈП „Поште Србије“ Зоран Ðорђевић.

То би, према његовим речима, био поклон Граду, Цркви и грађанима.

„ЈП ‘Пошта Србије’ и ‘Телеком’, као националне компаније и пословни партнери, заједнички ће развијати друштвено одговорне иницијативе чији је циљ подизање квалитета живота како наших запослених, тако и свих грађана Србије“, изјавио је Владимир Лучић, генерални директор „Телекома“.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОТРАГА ЗА ТЕМЕЉИМА ЈЕДНЕ ОД НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ ЦРКАВА У БЕОГРАДУ

Он је истакао да сарадња са Српском православном црквом представља први корак заједничког ангажовања ове две компаније на реализацији пројеката од којих ће користи имати целокупна друштвена заједница.

Ðорђевић и Лучић су, на састанку у Патријаршији са патријархом Порфиријем разговарали о будућој сарадњи ових компанија са Српском православном црквом, додаје се у саопштењу.

ДЕО ПЛАТОА ВЕЋ РЕКОНСТРУИСАН ПРЕ ТРИ ГОДИНЕ.

Прилаз цркви је већ реконструисан 2017. године, када је такси стајалиште претворено у поплочане стазе, по пројекту архитекте Јована Митровића.

Поплочана је површина од око 600 квадрата, засађена нова стабла и постављена чесма.

Иако је још тада најављен наставак реконструкције који би обухватио и цео кружни плато око цркве то се до данас није реализовало.

Б92, Данас, Беонфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x