СТАНОВИ НА СЛАВИЈИ – АРХИТЕКТЕ ИЗ ЦЕЛОГ СВЕТА У ТРЦИ ЗА ПРОЈЕКАТ

СТАНОВИ НА СЛАВИЈИ

Станови на Славији део су пројекта компаније ,,Стефиал“ прослављеног спортисте Дејана Станковића

Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове огласио рани Јавни увид поводом израде плана детаљне регулације блока између улица Немањина, Светозара Марковића, Краља Милана, Краља Милутина, а пошто је инвеститор покренуо поступак израде елабората за изградњу комплекса на локацији између улица Светозара Марковић, Краља Милан, Краља Милутина и парка Мањеж што је изазвало огромно интересовање јавности.

Своју идеју како би могао да изгледа овај део града ће дати архитекте не само из Србије већ из целог света, о чему у Друштву архитеката Београда кажу:

Ових дана ће се управо и расписати Јавни међународни анкетни архитектонско урбанистички конкурс за добијање концепта будуће морфологије блока између улица Немањина, Светозара Марковића, Краља Милана и Краља Милутина, као и парка Мањеж – изјавио је председник Друштва архитеката Иван Рашковић.

Он је додао да је формиран међународни жири који ће изабрати најбоља решење.

СТЕФИАЛ би да гради објекте на делу који означен жутом бојом. Исечак из елабората.
СТЕФИАЛ би да гради објекте на делу који означен жутом бојом. Исечак из елабората.

Очекујемо да велики број еминентних страних и домацих архитеката узму уцешће у овом конкурсу, јер је интересовање огромно. Изабраћемо најбоље решење, који ће послужити као основ за израду планске документације, која ће дефинисати на који начин ће поменути блок бити изграђен – рекао је Рашковић.

Планирамо да урадимо ексклузиван комплекс који ће бити један од симбола Београда. За детаљније објашњење како ће изгледати објекат, права адреса је Друштво Архитеката Београда које је спроводилац јавног међународног конкурса за предметни простор И које ће уз помоћ стручног жирија И изабрати победничко дело – рекао је директор фирме која спрема ову инвестицију Драган Руварац.

Да подсетимо, Стефиал д.о.о је компанија која је наручила израду елабората о могућој градњи вишеспратница код Славије.

Између Трга Славија, парка Мањеж и зграде Народне банке у Београду планира се изградња зграда које би биле намењене становању и пословању.

Компанија “СТЕФИАЛ” д.о.о, у власништву бившег фудбалског репрезентативца и актуелног тренера ФК Црвена Звезда, Дејана Станковића.

Блиц, Београдске

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x