БЛОК 37 – ПОБУНА СТАНАРА ЗБОГ ГРАДЊЕ ПОСЛОВНЕ ЗГРАДЕ

Блок 37

Фото: ivastefanretail.com

 

Припрема за градњу пословне зграде изазвала најпре негодовање на друштвеним мрежама.

Вечерас одржано и протестно окупљање станара на паркингу код броја 162.

Булевар Милутина Миланковића постао је својеврсни центар пословног дела Београда, па не би изненадила вест да још једна компанија жели да гради канцеларије.

Блок 37, пословна зграда
Блок 37, пословна зграда

Пажњу јавности, међутим,  привукли су апели на друштвеним мрежама да се спречи градња новог објекта, пошто станари у Блоку 37 сматрају да зграда не испуњава урбанистичке стандарде.

Они тврде да ће градња објекта од осам спратова на плацу површине веће од 5 хиљада квадратних метара, укинути поглед који имају на блокове, Баново брдо и даље, онемогућити природну светлост.

Такође се наводи да би градња нових квадрата извршила додатни притисак на окружење када је у питању паркирање.

 

Према информацијама са лица места, инвеститор је оградио посед и почео припрему за градњу. Грађевинска дозвола за пројекат је издата 2017. године, међутим, на скупу се од појединих говорника чуло да је њен рок важења био две године.

ВЕСИЋ: ПОСЛАТА ИНСПЕКЦИЈА

 

Урбанистички пројекат по коме је издата грађевинска дозвола за пословни објекат у Блоку 37 урађен је на основу измена Генералног урбанистичког плана Града Београда, које су усвојене 2009. године, рекао је заменик градоначелника Горан Весић, а поводом протеста грађана због изградње зграде у Блоку 37.

Весић је казао да је наложио грађевинској инспекцији Града Београда да током јутра изађе на терен и утврди све чињенице, као и да посебно обрате пажњу на примедбе грађана да нема табле са информацијама о дозволи.

„На основу података о локацији, утврдио сам да је неко 2009. године дозволио да се овде гради зграда. Детаљи овде

 

Блок 37
Блок 37, планирана зграда

Инвеститор ове зграде је Дурст  дивелопмент д.о.о , која је у портфолио уписала већ један, како наводе, профитабилан објекат на Новом Београду – Атриум Белгрејд.

Блок 37 ће бити и наредних дана у центру пажње, пошто се на протесту чуло да ће бити нових окупљања до испуњења захтева.

 

ЧИТАЈТЕ ЈОШ:ГТЦ ПРОДАО 11 ПОСЛОВНИХ ЗГРАДА У БЕОГРАДУ ЗА 267 МИЛИОНА

 

Београдске.рс, ivastefanretail.com

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x