БЛОК 37: МАШИНЕ НАПУШТАЈУ ГРАДИЛИШТЕ?

Блок 37

Блок 37 од јутрос напуштају машине са градилишта пословне зграде.

Инвеститори пословног објекта у блоку 37 на Новом Београду почели су јутрос око пола шест да одвозе грађевинске машине, потврдили су „Новостима“ станари овог дела града.

Са градилишта где месец дана трају протести због изградње пословне зграде одвезене су две машине, али су станари и даље на опрезу.

Склонили су гусеничну дизалицу и један багер – истиче станарка Слађана Радак.

За остатак машина јуче су предати захтеви, а треба три дана да се добије дозвола. Пошто иде викенд, очекује се да почетком следеће недеље све машине напусте градилиште. Уколико се то деси, а верујемо да хоће, то ће бити једино исправно решење.

Станари блока 37 свакодневно су у сменама дежурали 24 сата испред градилишта, а инвеститор није започињао било какве радове.

Сутра у 10 сати станари ће отићи у Скупштину града, где је заказан нови састанак.

Блок 37 је место протеста скоро два месеца.

Подсетимо, почетком јуна после буре на друштвеним мрежама, почели су протести станара Блока 37 због градње пословне зграде.

Они сматрају да би у најављеним габаритима зграда потпуно затворила поглед и доток светлости у тај део града, док би настао и проблем са паркирањем у блоку.

Инвеститор, аустријска компа нија Дурст д.о.о, је покушао да у преговорима са станарима у којима је посредовао и Град пронађе решење, али без успеха.

Београдске, Новости, Твитер

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x