У БЛОКУ 37 ПОНОВО ПРОТЕСТИ. ИНВЕСТИТОР НАСТАВИО РАДОВЕ

Блок 37

У Блоку 37 после затишја поново протести.

Инвеститор је наставио радове на градњи пословне зграде, због чега су се синоћ окупили грађани са намером да спрече радове.

Да подсетимо, договор постигнут на састанцима био је да се све активности на градњи објекта, односно, протести, обуставе док се не пронађе повољно решење.

После одржана два састанка са замеником градоначелника Гораном Весићем, нико нам се од надлежних више није обратио. Наш правни тим је уложио жалбе и приложио документацију која указује на све пропусте у вези са градњом пословне зграде у нашем блоку. Рок за одговор није истекао – саопштавају из Блок 37 Заједничке акције на Твитеру.

Они додају да на градилишту у Блоку 37 од јутрос опет раде машине.

Тридесетак станара покушало је да блокира машине.

Како је рекао један од станара, „чудно је да су радови покренути данас, када је на снази црвени метео аларм због изузетно високе температуре“.

Станари Блока 37 протестују јер сматрају да би изградња пословне зграде утицала на квалитет живота..

Аустријска компанија Дурст, неколико пута је саопштила да има све дозволе за наставак радова.

У БЛОКУ 37 ПОНОВО ПРОТЕСТИ. ВЕСИЋ: ЖАО МИ ЗБОГ НАСТАВКА РАДОВА

Жао ми је што је инвеститор зграде у Блоку 37 наставио радове упркос договору који смо постигли у Скупштини града Београда да се не гради као и да се не протестује док не пронађемо решење, рекао је Горан Весић, заменик градоначелника, који је до сада учествовао на састанцима грађана и инвеститора. .

Зато, радове није требало настављати јер је то супротно договору који смо постигли. Грађани из Блока 37 жалили су се Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктуре на поступак издавања грађевинске дозволе.

ЧИТАЈТЕ И: НОВА КУЛА У БЛОКУ 65 – ЕРПОРТ СИТИ ПРЕДСТАВИО НОВ ОБЈЕКАТ

Упознат сам да је Министарство утврдило чињенице и упутило решење Граду Београду. Захвалан сам Министарству које је реаговало веома брзо јер су разумели значај овог проблема. Чим добије решење Град Београд наставиће поступак који ће бити завршен у најкраћем року. До завршетка поступка позивам инвеститора да не наставља са радовима. Грађанке и грађане из Блока З7 позивам да свој став, на који имају право, искажу на миран и достојанствен начин, саопштио је Весић.

На последњем састанку станара, инвеститора и града Београда, инвеститор је понудио да смањи спратност зграде, у складу са убранистичким планом из 2016. године, уз услов да га за разлику у квадратури обештети Град Београд.

Београдске, ФБ/ГоранВесић, Директно

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x